Ana Sayfa GÜNCEL Yeni Ford Focus detaylardaki farkı hissettirmeye geliyor
GÜNCELSON DAKİKA

Yeni Ford Focus detaylardaki farkı hissettirmeye geliyor

Paylaşmak
Paylaşmak

Ford’un ikonik modeli Focus, yepyeni çarpıcı tasarımıyla segmentindeki liderliğini daha da güçlendirmek üzere Türkiye’ye geliyor. Ergonomik tasarımı, şık ve geniş iç mekanının yanı sıra fonksiyonel özellikleri ve teknolojileri ile Yeni Focus yüksek konforlu sürüş deneyimi vaadini üst seviyeye taşıyor.

  • 24 yıl önce pazara sunulduğunda “Yılın Otomobili” seçilen ve o günden bu yana imza attığı ilklerle segmentinde yeniliklerin öncüsü olan Ford Focus, 2018 yılında yollara çıkan 4. nesli ile seviye 2 otonom sürüş deneyimini sunan ilk model olmuştu.

Makyajlanan Yeni Ford Focus ise çarpıcı yeni dış tasarımı, teknolojileri, konfor ve fonksiyonelliği ile öne çıkarken, ilk kez hibrit opsiyonuyla haziran ayında yollarda yerini almaya hazır.

Akıllı ve sürdürülebilir geleceğe giden yol

Piyasaya çıktığı ilk günden bu yana önemli satış başarılarına imza atan Focus’un, “insan odaklı” tasarım felsefesi ile segmentinde fark yarattığını ifade eden Ford Türkiye İş Birimi Lideri Özgür Yücetürk, “Ford Focus, ilk üretildiği 1998 yılından beri sektöründe öncü bir rol üstlenerek ilklere imza attı. Bu sayede de bugüne kadar iki kez tüm dünyada en çok satan otomobil unvanını kazandı. En son 2018 yılında müşterilerimizin geri bildirimlerinden ve ihtiyaçlarından yola çıkılarak gerçekleştirilen kapsamlı değişimlerin sonucu olan 4. nesil Ford Focus, geleceğin akıllı dünyasına geçişin anahtarı oldu.

Aradan geçen sürede Focus’un DNA’sı haline gelen sürüş deneyimi, zarif ve ferah tasarım, fonksiyonellik ve teknolojik özellikler büyük beğeni kazandı. Bugün ise makyajlanan Yeni Ford Focus daha da çarpıcı bir dış tasarım ile teknolojileri ve insan odaklı tasarım felsefesinin getirdiği tüm konfor ve fonksiyonelliği bir arada sunuyor. Ayrıca ilk kez hibrit seçeneğiyle gelen Yeni Ford Focus, herkese akıllı ve sürdürülebilir şehirlere giden yolda yerini alma imkanı sunuyor” diye konuştu.

Sürüş deneyimi ve güvenlik artıyor

Yeni Ford Focus’ta sürüş deneyimini ve konforunu artıracak özellikler korunuyor. Sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı tanıyan sürüş modları ile sürücü dilerse yakıt tasarrufunu artırabileceği gibi pedal tepki süresini kısaltarak daha agresif sürüşü de tercih edebiliyor. Hız kontrol sistemi ve ikincil çarpışma freni gibi teknolojiler ise sürüş güvenliğini bir üst seviyeye taşıyor. Trend X donanım serisinde arka park sensörüne ek olarak ön park sensörü de standart olarak sunuluyor.

Üst donanım paketlerinde konfor üst seviyeye taşınıyor

Hitap ettikleri kitleye ve kullanım amaçlarına uygun olarak farklı iç ve dış tasarımsal özelliklere sahip Titanium, Active ve St-Line serilerinde Trend X donanımına ek olarak çift bölmeli otomatik klima, otomatik uzun farlar, anahtarsız giriş ve çalıştırma fonksiyonu, yağmur sensörü, otomatik kararan iç dikiz aynası, elektrikli katlanabilir yan aynalar ve kapı altı aydınlatması ile geri görüş kamerası ve arka kol dayaması özellikleri bulunuyor.

1.0L Ecoboost motora sahip hibrit teknolojisi ilk kez sunuluyor

Yenilenen Ford Focus, ilk defa 1.0L Ecoboost motor ve 7 ileri powershift şanzımana sahip hibrit teknolojisi ile geliyor. Ecoboost Hibrit motor, verimliliği artırmak için 48 volt bataryadan güç alıyor ve ilave 16 PS güç vermenin yanı sıra hızlanmayı yüzde 20’ye varan oranda artırıyor. Üst serilerde HB ve SW gövde tiplerinde 125PS güç seçeneği ile sunulan hibrit güç grubu, elektrik motoru sayesinde yüksek tork üretebiliyor. Daha kısa sürede daha yüksek hızlara çıkma imkanı sunan bu teknoloji, düşük hızlarda içten yanmalı motorun devre dışı bırakılmasıyla aynı tipteki motorlara sahip serilere göre önemli yakıt tasarrufu imkanı sağlıyor.

Ford Focus dört farklı motor-şanzıman seçeneği ile geliyor. Trend X ve Titanium serilerinde 1.5L 123PS PFi benzinli motor, 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile sunulurken, tüm donanım seviyeleri ve gövde tiplerinde dizel olarak 1.5L 120 PS EcoBlue motor ve 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. 8 vitesli şanzıman; daha fazla vites oranı, hafif tasarım ve gelişmiş çift kavraması ile kesintisiz ve sarsıntısız vites değişimi sağlıyor. 1.0Lt Ecoboost Hibrit 125 PS motor ve 7 ileri powershift otomatik şanzıman ise Titanium Active ve St-Line’da 5 Kapı ve SW gövde seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

Sedan, hatchback ve station wagon gövde tipleri

Zengin renk yelpazesini koruyan Yeni Focus’ta opak renklerden buz beyazı, spor kırmızı; metalik renklerden ise akik siyah, pasifik mavi, aytozu gri ve ada mavisi seçenekleri bulunuyor. Bunlara ek olarak özel metalik renkler olan manyetik gri ve fantastik kırmızı da alıcılarını bekliyor.

Makyajlanan Yeni Ford Focus; sedan, hatchback ve station wagon gövde tipleriyle ilk safhada TrendX serisi ile otomobil tutkunlarına haziran ayında merhaba diyecek, devamında daha ileriki günlerde Titanium, Active, ST Line donanım seviyeleri ile Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Focus, 587.500 TL ’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı ile Ford Türkiye yetkili bayilerinde müşteriler ile buluşacak.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Ford Trucks İsviçre pazarına da giriş yaptı! 

Ağır ticari araç sektörünün global markası Ford Trucks, Batı Avrupa büyüme planı için kilit pazarlardan biri olan İsviçre’ye girerek Avrupa’daki genişlemesini sürdürüyor. Ford...

Otokar’ın 23 araçlık son teslimatı Sakarya’ya gerçekleşti

Otokar, belediyelerin toplu taşıma filolarını çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Otokar’ın son teslimatı, üretim üssünün de yer aldığı Sakarya oldu. 15 Temmuz...

İlgili Haberler

UPS sağlık lojistiği kapasitesini soğuk zincir ile güçlendiriyor

UPS sağlık lojistiği kapasitesini soğuk zincir ile güçlendiriyor. UPS, 2030’a kadar 23,7...

Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları, IAA Fuarı’nda En Yeni Ürünlerini Tanıttı

Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları Scania, Meiller, Thermo King ve Wielton, dünyanın...

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...