Ana Sayfa DÜNYA GÜNDEMİ Yazılım Tanımlı Araçlar Otomotiv Tedarik Zincirini Değiştirecek
DÜNYA GÜNDEMİOTOMOTİVSON DAKİKATeknoloji

Yazılım Tanımlı Araçlar Otomotiv Tedarik Zincirini Değiştirecek

Paylaşmak
Yazılım Tanımlı Araçlar Otomotiv Tedarik Zincirini Değiştirecek
Paylaşmak

Otomotiv endüstrisi, artık yazılımların araç işlevselliğini kontrol edeceği yeni bir mimariye geçiyor. Geleneksel otomobil üreticileri bile araçların çalışma şeklini yeniden düşünüyor, araçlarının geleceğini yazılım tanımlı olarak görüyor.

Her yıl üretilen on milyonlarca otomobilin siber güvenliğini sağlamak, onları güvenilir ve güvenilir kılmak açısından kritik önem taşıyor. Otomobil üreticilerinin farklı uygulamaları kendi cihazlarına dağıtmalarını kolaylaştıracak bir hiper yöneticiye sahip araç işletim sistemlerine bir örnek bir kit öne çıktı.

Yeni nesil araç sistemleri için tüm güvenlik açıklarına karşı çözüm

KasperskyOS tarafından desteklenen Kaspersky Automotive Adaptive Platform, gelişmiş bir özel yazılım geliştirme kiti (SDK) olarak öne çıkıyor. Telekomünikasyon, dijital kokpit, sürücü yardımı ve otopilot sistemleri gibi yazılım tanımlı araçlarda kullanılan çeşitli elektronik kontrol üniteleri için güvenli ve uyumlu çözümler oluşturulmasına olanak tanıyor. Kaspersky Automotive Adaptive Platform ile oluşturulan yazılım, siber saldırılara, iletişim kesintilerine, istismar edilebilir eski yazılımlara ve güvenilmeyen üçüncü taraf bileşenlere karşı koruma sağlıyor. Böylece yeni nesil araç sistemleri için tüm güvenlik açıklarına karşı çözüm ortaya koyuyor.

On milyonlarca otomobilin siber güvenliğini sağlamak

KasperskyOS İş Birimi, Ulaşım ve Otomotiv Endüstrisi İş Geliştirme Müdürü Evgeniya Ponomareva, şunları ifade ediyor: “Yazılım tanımlı araçlar, motor ve frenlerden eğlence ve navigasyon sistemlerine kadar her şeyi kontrol eden bilgisayarlardan oluşuyor. Her yıl üretilen on milyonlarca otomobilin siber güvenliğini sağlamak, onları güvenilir ve güvenilir kılmak açısından kritik önem taşıyor. Kaspersky Automotive Adaptive Platform sayesinde, otomobil üreticileri, güvenliğin emin ellerde olduğunu bilerek ürünlerinin işlevselliğine odaklanabiliyor.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı...

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...