Ana Sayfa KAMYON-TREYLER Volvo Trucks’ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025’te
KAMYON-TREYLERManşet Haber

Volvo Trucks’ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025’te

Paylaş
Volvo Trucks'ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025'te
Volvo Trucks'ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025'te
Paylaş

Volvo Trucks, inşaat sektöründe taşımacılığı karbondan arındırma konusundaki kararlılığını göstermek için Bauma 2025 fuarına sürprizlerle geliyor. Volvo, fuarda bugün ve gelecekte daha sürdürülebilir taşımacılığı mümkün kılan geniş ürün ve teknoloji yelpazesini sergileyecek.

Volvo Trucks premium elektrikli kamyon gami insaat serisi
Volvo Trucks'ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025'te 5

Volvo Trucks’ın üç yollu stratejisi

Volvo Trucks, Bauma 2025’te inşaat sektöründe ulaşımın karbondan arındırılması konusundaki kararlılığını ortaya koyacak. Bauma fuarında Volvo, akülü elektrikli güç aktarma organları, hidrojen yakıt hücreleri ve yanmalı motorlarda biyogaz gibi yenilenebilir yakıtlar kullanan kamyonları sergileyecek. Bu teknikler, şirketin 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için üç yollu stratejisini oluşturuyor.

İnşaat için elektrikte lider

Volvo, İnşaat sektörüne yönelik kamyonlarda Avrupa’da %51, Kuzey Amerika’da %40 pazar payına sahip. Volvo, dünya çapında 4.900’den fazla elektrikli kamyon teslimatı yaparak, çoğu inşaat sektöründeki müşterilere olmak üzere akülü elektrikli kamyon segmentinde küresel bir lider konumunda.

Volvo Trucks Elektrikli Kamyon insaat serisi
Volvo Trucks'ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025'te 6

Elektrikli kamyon üretimi ne zaman başladı?

Volvo, elektrikli kamyonların seri üretimine 2019’da başladı ve şirketin ürün portföyü, inşaat taşımacılığındaki tüm akışın karbondan arındırılmasını sağlıyor; nakliye kamyonları, çimento mikserleri, beton pompaları, damperli kamyonlar, vinçler ve kancalı kaldırıcılar bunlardan birkaçıdır. Volvo, Bauma’da hem kendi standında hem de müşterilerin standlarında yeni nesil kamyonlarını sergileyecek.

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm; “İnşaat sektörü için en geniş elektrikli kamyon yelpazesine sahip olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bir müteahhit bugün Volvo’dan hemen hemen her modelimizin elektriklisini satın alabilir ve mükemmel üretkenlik ve performans sunacağından emin olabilir” dedi ve ekledi:”Elektrikli kamyonlar, sıfır egzoz emisyonu ve çok daha az gürültü sunarak inşaat sektörü için çok uygundur. Bir inşaat sahasının yakınında yaşayan insanlar için iyidir, sahada çalışan insanlar için iyidir ve tabii ki iklim için de iyidir!”

Volvo Trucks Insaat segmenti elektrikli urun gami
Volvo Trucks'ın yeni kamyon ve teknoloji yelpazesi Bauma 2025'te 7

Elektrikli güç aktarma organlarının yanı sıra Volvo, biyogaz ve HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) gibi yenilenebilir yakıtlarla çalışabilen kamyon seçeneklerini de sunacak. Volvo’nun tüm kamyonları HVO ve biyodizel B100 için sertifikalıdır.

Sıfır emisyon çözümleri

Roger Alm, “Sıfır emisyon çözümlerinden oluşan geniş bir yelpazemiz var, bu da müşterilerimizi karbondan arındırma yolculuklarında nerede olurlarsa olsunlar destekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Biyogaz, biyodizel veya HVO ile çalışabilen kamyonlarımız, CO2’yi burada ve hemen azaltmaya başlamak isteyen müşteriler için mükemmel seçeneklerdir” diyor.

Sıfır emisyonlu kamyonlar ve makineler için tek adres

Volvo, Bauma’da hem sıfır emisyonlu kamyonlar hem de sıfır emisyonlu inşaat makineleri sunarak, inşaat sahalarının tamamen fosil yakıttan arındırılmış bir şekilde işletilmesini sağlayan benzersiz kabiliyetini de sergileyecek. Roger Alm; “İnşaat sektörü için hem premium kamyonlar hem de premium makineler sunabilen bir ortak olmamız bakımından benzersiz bir konuma sahibiz. Tek elden alışveriş olanağının birçok şirket için cazip olduğuna inanıyoruz” diyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

DAF Trucks’ın yeni nesil DAF XB serisine En İyi Kamyon ödülü verildi

Fleet News Awards 2025’te “En İyi Kamyon” ödülünü kazanan DAF XB, üst...

Mercedes üretimde yapay zeka ve insansı robot kullanacak

Mercedes-Benz, Berlin’deki Dijital Fabrika Kampüsü’nde yapay zeka, insansı robotlar ve yeni patentli...

Renault Trucks Fransa Fabrikası’nda 1 Milyonuncu Kamyonu Üretti

Fransa’nın otomotiv endüstrisindeki gurur kaynaklarından biri olan Renault Trucks’ın Fransa’daki Bourg-en-Bresse fabrikası,...

Şubat 2025 Motorlu Kara Taşıtları Raporu

Şubat ayına ait trafiğe kayıt ve devir işlemleri başta olmak üzere, otomobil...