Ana Sayfa Lastik Sektörü UND’den lojistik sektörünün geleceği için önemli hamle!
Lastik SektörüManşet HaberSON DAKİKATRANSPORTULAŞTIRMA

UND’den lojistik sektörünün geleceği için önemli hamle!

Paylaş
UND'den lojistik sektörünün geleceği için önemli hamle!
Paylaş

20 milyar dolar cirosuyla Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında yer alan lojistik sektöründe bilime dayalı yeniden yapılanma yolunda önemli adımlar atılıyor. Türkiye’nin önemli lojistik gücü olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği, lojistik sektörüne yön verecek CEO’ların yetiştirilmesine öncülük edecek.

  • ABDULLAH KURTAY

“Yeni Lojistik Ağlar ve Yeni İş Gücü” adıyla düzenlenen dijital basın toplantısında UND, İTÜ ve World Conference on Transportation Research Society (WCTRS) iş birliğiyle hayata geçen sertifika programının detayları açıklandı. Toplantıya UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ve İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Çevikcan, Prof. Dr.Yücel Candemir ve Prof. Dr. Dilay Çelebi katıldı

20 katılımcının giderlerini UND karşılayacak

UND, lojistiğin geleceğini oluşturmada önemli bir rol oynayacak olan WCTRS – İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika Programı’nın önemli destekçisi olacak. Lojistik sektörünün büyük gücü olan UND, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin uzun yıllardan bu yana üzerinde çalıştığı WCTRS – İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika Programı’na dahil olarak, ilk etapta 20 katılımcının tüm giderlerini karşılayacak.

Uluslararası Sertifika Programı nedir?

İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika programı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve World Conference on Transportation Research Society (WCTRS) ile birlikte oluşturulmuş, ulaştırma ve lojistik alanında farklı disiplinleri bir araya getiren, uzaktan eğitime dayalı uluslararası bir sertifika programıdır.

​Programın amacı lojistik sektöründe de yaşanan nitelikli işgücü sıkıntısının giderilmesi ve lojistik alanındaki yüksek öğrenimin araştırma ve sanayi gereksinimleri ile ilişkilendirilmesidir.

Gerçek zamanlı uzaktan eğitim veren ilk yüksek lisans programı

Programın içeriği İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Lisbon Teknik Üniversitesi / MIT Portugal, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ve sanayi temsilcilerini içeren bir uzman kadro ile üç seneyi aşan çalışmalar sonucunda oluşturuldu.

İTÜ Lojistik Yönetimi Uluslararası Sertifika programı yeryüzüne dağılmış akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirme amacıyla ulaştırma ve lojistik alanında gerçek zamanlı uzaktan eğitim veren ilk yüksek lisans programı olarak, alanına uygulama teknikleri, içerik ve öğretim kapsamı açısından yeni bir soluk getirecek.

Kimler kabul edilecek!

Başvuru tüm adaylara açıktır; fakat adaylar iddialı bir öğretim programında başarılı olabilecek üstün bilimsel yetenek ve son teknolojiye uyan araştırmayı üstlenebilecek potansiyel gösteren adaylar arasından seçilecek. Çok iyi İngilizce WCTRS-DL programında başarı için özel önem taşıyor. Başvuruların gözden geçirilmesi ve başarılı adayların seçimi WCTRS topluluğunun önde gelen üyelerinden ve sanayideki ortaklardan oluşan bir Seçim Komisyonu tarafından yapılacak.

Daha fazla detay için:http://www.logistics.itu.edu.tr/anasayfa


Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Türkiye’de üretilen Mercedes-Benz Yeni Actros L Yollara çıkıyor

Aksaray Fabrikası’nda Üretimi Başlayan Mercedes-Benz Yeni Actros L Türkiye’de Yollara Çıkıyor! Mercedes-Benz...

Tofaş’ta üretilen yerli Scudo’nun ilk filo teslimatı Eyüp Lojistik’e

FIAT Professional’ın orta boyutlu hafif ticari araç segmentindeki başarılı temsilcisi Scudo’nun Tofaş’ta...

Prometeon treyler lastiği R02 Pro Trailer M1’in Türkiye testleri

Prometeon treyler lastiği: Türkiye’de faaliyet gösteren büyük ölçekli araç filolarında testleri yapılan...

DFDS’den 450 Treyler Yatırımı ile Kara Taşımacılığına Güçlü Başlangıç

DFDS, 20 Aralık 2024 tarihinde, römork ve treyler üretiminde bir dünya markası...