Ana Sayfa LOJİSTİK UND Heyeti Mammethan Çakıyev ile Türkmenistan sınır kapılarını görüştü!
LOJİSTİKTRANSPORT

UND Heyeti Mammethan Çakıyev ile Türkmenistan sınır kapılarını görüştü!

Paylaş
UND Heyeti Mammethan Çakıyev ile Türkmenistan sınır kapılarını görüştü
UND Heyeti Mammethan Çakıyev ile Türkmenistan sınır kapılarını görüştü
Paylaş

UND Heyeti Dünya lojistiği için önemi ortaya çıkan Türkmenistan sınır kapılarının açılması için; Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile görüştü.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi’ne katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Çakıyev, pandemi döneminde kapanmış olan ve dünya lojistiği için önemi ortaya çıkan Türkmenistan sınır kapılarının tekrar açılması seçeneklerini görüşmek üzere davet ettiği UND heyeti ile IRF kongresi çerçevesinde ikinci kez bir araya geldi.

Toplantı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Baştor, Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov’ın katkıları ve katılımlarıyla gerçekleşti.

Görüşmelerde, hızla gelişen Çin’den Avrupa ve diğer güzergahlara yönelen uluslararası karayolu taşımacılığının Türkmenistan temelinde, Orta Koridor üzerinden gerçekleşmesi konusu ele alındı. Özellikle Hazar koridorunda düzenli seferleri ve liman altyapısı ile dikkat çeken Türkmenistan Ro-Pax filosuna 2025 yılında iki geminin daha katılacağı müjdesi Çakıyev tarafından verildi. Ayrıca, UND ve TULM arasında sürücü vizeleri konusunda devam eden görüşmelerde, sürücü vize ücretlerinin düşmesi yönünde Türkmenistan makamlarınca sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Çakıyev ve Baştor, iki ülke arasında taşımacılık alanında önemli gelişmeleri içeren istişarelerde bulundu. İki ülkenin Ulaştırma Bakanlıkları, 2024 yılı içerisinde ulaştırma ve gümrük, Türkmenbaşı liman ziyareti ve Türk Dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımı gibi konularda fikir birliğine vardı.

Toplantıda, UND’yi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

Türkmenistan’ın Orta Koridor’da transit konumunu güçlendirecek bu istişarelerin mümkün olmasını sağlayan ve UND heyetini kabul eden Mammethan Çakıyev’e, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Baştor, Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov’a UND ve sektörümüz olarak şükranlarımızı sunarız.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Sarp Lojistik Schmitz Cargobull akıllı frigorifik treyleri ile filosunu güçlendirdi

Sarp Lojistik Schmitz Cargobull akıllı frigorifik treyleri: Sarp Lojistik, Schmitz Cargobull’dan 8...

Pasifik Eurasia Demiryolu Tren İşletmeciliği İstanbul-Budapeşte seferlerine başladı

Pasifik Eurasia Demiryolu Tren İşletmeciliği İstanbul-Budapeşte parkurunda faaliyet gösterecek Pasifik Eurasia ihracat...

Bekir Say Lojistik operasyonları için, 2024 Tırsan Perdeli Tenteli Multi Ride treyleri seçti

Tırsan, Tüm filosu Tırsan araçlarından oluşan Bekir Say Lojistik’e 2 adet Tırsan...

UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin 2024 Atlas Lojistik Ödülleri için ne dedi?

UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin: Atlas Lojistik Ödülleri Sektörümüz İçin Büyük Önem Taşıyor2024...