Ana Sayfa LOJİSTİK Ulaştırma sektörü, UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı’nda masaya yatırıldı
LOJİSTİKLojistik GündemiLojistik RehberiULAŞTIRMA

Ulaştırma sektörü, UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı’nda masaya yatırıldı

Paylaşmak
UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı’nda UTİKAD Heyeti
Paylaşmak

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üye firmalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

UTİKAD üyesi Obdan Sistem’in de aralarında yer aldığı firmalar, çalıştayda ulaştırma sektörünün önemli konularını ele aldı. Sektördeki iş birliği ve bilgi paylaşımını güçlendirme adına önemli bir adım niteliği taşıyan çalıştaya katılanlar, pazardaki mevzuat değişikliklerinin de değerlendirildiği platformda görüşlerini paylaştı.

Sektörün tüm önemli konuları masaya yatırıldı

Çalıştaya UTİKAD’ı temsilen katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve UTİKAD Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Arkın Obdan, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Sektörümüz adına çok faydalı bir çalıştay oldu. Özellikle uluslararası karayolu taşımaları ile ilgili kamu ve özel sektörün tüm paydaşlarının katılımı oldukça önemliydi. Sektörün tüm önemli konularını masaya yatırdığımız çalıştayda; uluslararası arenadaki rekabette öne geçmek için atılacak adımlar, yeşil lojistik, karayolu taşımalarının diğer taşıma modlarıyla etkileşerek ülkemizin ‘transit hub’ olma vizyonuna nasıl hizmet edeceği, ikili ve çoklu anlaşmalarda karşılıklılık esaslarının yönetimi ve UBAK izinlerinin dağıtım prensipleri öne çıkan konular oldu.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...

Akca Lojistik’ten çevre dostu uygulamalar

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, çevresel sürdürülebilirlik vizyonunu...