Ana Sayfa GÜNCEL Türkiye’nin ilk elektrikli ticarisi E-Transit turizmin hizmetinde
GÜNCELManşet HaberŞirket HaberleriSON DAKİKA

Türkiye’nin ilk elektrikli ticarisi E-Transit turizmin hizmetinde

Paylaşmak
Paylaşmak

Ford Otosan imzalı E-Transit, Adıyaman-Nemrut Dağı arasındaki turist seferleri için kullanılacak.

  • Tek şarjla tüm rotayı tamamlayan E-Transit böylece yolcu taşımacılığında da konfor ve verimden ödün vermeden sürdürülebilir bir ekosistemin önünü açacak.

Ford Otosan tarafından Kocaeli’nde üretilen, yatırımı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Proje Bazlı Devlet Yardımları” ile desteklenen ve ticari hayata yön veren Türkiye’nin ilk elektrikli ticari aracı E-Transit, bu kez de sürdürülebilir turizmi teşvik edecek özel bir projede yer alıyor. Adıyaman-Nemrut Dağı arasındaki turist seferleri için Ford E-Transit araçlar kullanılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği Komisyonu’nun desteğiyle hayata geçirilen proje sayesinde, yoğun turist güzergahlarından biri olan bu rotada artık daha çevre dostu ve verimli bir yolculuk mümkün olacak.

Projenin ortaklarından biri olan Koç Topluluğu şirketlerinden WAT Mobilite de şarj ve altyapı süreçleri konusunda destek verdi. WAT Mobilite’nin şarj cihazları Adıyaman Valiliği binası ve Nemrut dağı duraklarına yerleştirildi.

E-Transit tek şarjla tüm rotayı tamamlıyor

Adıyaman Valiliği önünden başlayarak Nemrut Dağı’na uzanan bu rota, turistlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Yerli ve yabancı turistler, sabah güneş doğmadan önce minibüslere binerek gün boyunca devam eden bu yolculukta çeşitli noktalarda mola veriyorlar. Bu süre zarfında, yol üzerindeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfedip, güneşin doğuşu dahil farklı anları deneyimleme fırsatı buluyorlar. E-Transit, sadece tek şarjla bu uzun seyahati konforlu, çevre dostu ve düşük maliyetli bir şekilde tamamlıyor.

Payne: “Türkiye’yi otomotiv sektöründe küresel bir oyuncu haline getirmeye devam edeceğiz”

Ford Otosan Lideri Josephine Payne, “E-Transit, Türkiye’nin ilk tamamen elektrikli ticari aracı olarak elektrifikasyon yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşı. Şimdi de Adıyaman gibi tarihi bir turistik destinasyonda ilk defa yer alması, yenilikçi ve çevreye duyarlı uygulamalara öncülük ettiğimizin bir örneğidir. Bakanlığımızın da desteğiyle Türkiye’yi otomotiv sektöründe küresel bir oyuncu haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

E-Transit, Ford Otosan’ın 2021’de açıkladığı ve Türkiye’nin en büyük özel otomotiv yatırımı olan 2 milyar avroluk ‘Gelecek Vizyonu’ kapsamında hattan indirdiği ilk araç oldu. Türkiye otomotiv sanayinin dönüşümüne büyük katkı sağlayan elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesini amaçlayan bu yatırım planı çerçevesinde 2022’de üretilen E-Transit, aynı zamanda Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı.

Paylaşmak

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı… Helmut Wölfel, 16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla...

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...

Bosch’dan Otomobil ve Kamyonlar İçin Daha Fazla Güvenlik

Bosch’dan otomobil ve kamyonlar için daha fazla güvenlik… Bosch, Yol Tehlike Servisi...