Ana Sayfa Şirket Haberleri Tüpraş’tan BiZeolCat Horizon2020 Projesi ile petrol endüstrisine katkı
Şirket Haberleri

Tüpraş’tan BiZeolCat Horizon2020 Projesi ile petrol endüstrisine katkı

Paylaşmak
Tüpraş, BiZeolCat Horizon2020 Projesi
Paylaşmak

Tüpraş’ın, ortakları arasında yer aldığı “BiZeolCat” isimli Ar-Ge projesi ile Horizon2020 Programında desteklenmeye hak kazandı.

Tüpraş’ın da ortaklarından biri olduğu, 9 farklı ülkeden 13 kuruluşun katılımıyla hayata geçecek olan BiZeolCat projesi, Avrupa’nın en önemli araştırma ve inovasyon programı olan Horizon2020 Programının “Endüstriyel Sürdürülebilirlik” çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında propilen, bütadien, benzen gibi değerli petrokimya hammaddelerinin daha verimli şekilde üretilmesini sağlayacak yenilikçi süreç ve teknolojiler geliştirilmesi hedefleniyor. Bu sayede petrokimya üretim süreçlerinde mevcut teknolojilere göre daha düşük sera gazı salınımı, daha az enerji kullanımı ve daha düşük yatırım maliyetleri sağlanması amaçlanıyor.

Projeye katkıda bulunarak petrol endüstrisinin daha sürdürülebilir hale getirilmesine destek olmayı hedefleyen Tüpraş, proje kapsamında katalizör geliştirme çalışmalarında önemli rol üstlenecek. Tüpraş aynı zamanda Ar-Ge laboratuvarında bulunan reaktör sistemleri ile proje kapsamında geliştirilecek yöntemlerin pilot ölçekli performans testlerini de gerçekleştirecek.

Yüzde 100’ü Avrupa Birliği tarafından destekli olmak üzere, proje kapsamında Tüpraş’a ayrılan bütçe 440 bin Avro olup, projenin toplam 6.570.000 Avro bütçesi bulunuyor. Türkiye, İspanya, Norveç, Hollanda, Fransa, Slovenya, İsveç, Belçika ve İtalya’dan kuruluşların ortaklığında hayata geçirilen ve 1 Ocak 2019 tarihinde başlayan projenin 4 yıl sürmesi ve 1 Ocak 2023 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

VIP taşımacılık firması EMİR Tur, MAN TGE ile hizmet kalitesini büyüttü

Ulusal ve uluslararası alanda başarıyla hizmet veren VIP taşımacılığın lider firması EMİR...

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin yeni iletişim ajansı Arkhe İletişim oldu

Toyota’nın Avrupa’daki üretim tesislerinden biri olan ve üretiminin büyük bölümünü 150 ülkeye...

Karsan Otonom e-ATAK ile İsviçre de Sürücüsüz Toplu Ulaşıma Geçiyor!

İsviçre’nin Arbon tarihi şehir merkezi ile yeni yerleşim alanı Saurer Werk 2...

Tırsan’dan Nüans Global’a Tenteli Perdeli Multi Ride teslimatı

Tırsan, büyümesini kararlılık ve başarıyla sürdüren, sektörün en dinamik şirketlerinden Nüans Global’e...