Ana Sayfa LOJİSTİK TruKKer, e-ticaret sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandırdı
LOJİSTİKLojistik GündemiLojistik Rehberi

TruKKer, e-ticaret sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandırdı

Paylaşmak
TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan
TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan
Paylaşmak

Tüm dünyada gelişimini katlayarak artıran e-ticaret sektörü Türkiye’de de büyümesini sürdürüyor. Ülkemizde 2023 yılında bir önceki yıla göre e-ticaret hacmi %115,15 artarak 1,85 trilyon TL’ye; işlem sayısı ise %22,25 artarak 5,87 milyar adede ulaştı. 2024 yılında da e-ticaret hacminin 3,4 trilyon TL’ye, işlem sayısının ise 6,67 milyar adede ulaşacağı öngörülüyor.

Yatırımlarını hızlandırdı!

Lojistik sektörünün globalde 73,1 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan e-ticaretin lokomotifi olduğuna dikkat çeken TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan, “Türkiye’de de e-ticaret hacmi 2023 yılında bir önceki yıla göre %115,15 artarak 1,85 trilyon TL’ye ulaştı. Pazar bu ivmesiyle birçok sektöre de fırsat sunuyor. Biz de TruKKer olarak e-ticaret sektörüne yönelik yatırımlarımızı hızlandırdık. Yeni nesil uygulamalarımız ile firmalara partner hizmeti sağlıyoruz” dedi.

Lojistik sektörü e-ticaretin en güçlü paydaşı

E-ticaret sektöründeki bu ivmenin lojistik başta olmak üzere pek çok sektöre büyüme fırsatı sunduğuna dikkat çeken TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan, “E-ticaret hacminin %51’ini mal ticareti, %49’unu ise hizmet ticareti oluşturuyor. Kartlı işlem hacminin ise %63’ü mal ticareti, %37’si ise hizmet ticareti kaynaklı işlemlerden geliyor. Mal ve ürünlerin taşınmasında lojistik sektörü e-ticaretin en güçlü paydaşı. Bu nedenle mal ticaretindeki büyüme lojistik sektörüne de olumlu yansıyor” dedi.

“Lojistik sektörü, e-ticaretin büyümesinde lokomotif etkisi görüyor”

E-ticaret alanında tüm dünyada çok önemli büyüme yaşandığını vurgulayan Arıkan, “Lojistik sektörü e-ticaretteki gelişmelerden hem etkileniyor hem de e-ticareti etkiliyor. Dijitalleşme sürecinin hızlı şekilde gelişmesi dünya ticaretinin online olmasını beraberinde getirdi. Online alışveriş yapanların sayısı 2,8 milyar kişiye ulaştı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğunun e-ticaret yapacağı öngörülüyor. ABD nüfusunun %65’i, Çin nüfusunun %46’sı, Birleşik Krallık nüfusunun %73’ü, Japonya nüfusunun %59’u, Almanya nüfusunun %70’i ve Türkiye nüfusunun %49’u online alışveriş yapıyor” dedi.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...

Akca Lojistik’ten çevre dostu uygulamalar

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, çevresel sürdürülebilirlik vizyonunu...