Ana Sayfa OTOMOTİV Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçısı Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye
OTOMOTİVSON DAKİKA

Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçısı Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye

Paylaşmak
Paylaşmak

2019 yılında gerçekleştirdiği 4,4 milyar dolarlık ihracatla, ihracatçı firmalar arasındaki 2’ncilik konumunu koruyan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ödüllendirildi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Her yıl 150’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı araştırmasında Türkiye genelinde ve kendi sektöründe 2. büyük ihracatçı olarak ödülün sahibi oldu. Ödül, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Başkan Yardımcısı Necdet Şentürk’e takdim edildi. Ayrıca ödül ile beraber Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayınlanan “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabı” da Şentürk’e verildi.

2019 yılında ürettiği 252 bin adet otomobil üretiminin 227 binini ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye 4,4 milyar dolar değerinde ihracat geliri elde etti. Üretiminin % 90’ını dünyanın 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, halen 5500 kişilik istihdamı ve 2.27 milyar $ değerinde toplam yatırımı ile Sakarya ve Türkiye’ye katma değer sağlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Amerikalı bağımsız araştırma şirketi JD Power tarafından da Avrupa ve Afrika bölgesindeki en iyi fabrika seçilerek “Golden Plant” ödülüne layık görülen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye bu yıl 30. yılını başarılarla kutluyor.

Paylaşmak

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...

Bosch’dan Otomobil ve Kamyonlar İçin Daha Fazla Güvenlik

Bosch’dan otomobil ve kamyonlar için daha fazla güvenlik… Bosch, Yol Tehlike Servisi...

Otokar’dan Yüzde 100 Elektrikli Kamyon e-Atlas Yollara Çıktı

Otokar, ticaretin yükünü hafifleten ATLAS kamyon ailesinin yeni üyesi, yüzde 100 elektrikli...