TOSB İnovasyon Merkezi ve Bilişim Vadisi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen “Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor” programının desteklediği girişimciler, gerçekleştirdikleri 42 adet satışın ardından 16.5 milyon TL’lik ciro elde etti.
Söz konusu girişimcilerden Patika Robotics de tasarladıkları Otonom Yük Taşıma Aracı’nı, dünyanın en büyük tedarikçilerinden Bosch’a teslim etti. Şirket, bir ton yük taşıma kapasitesine sahip olan ve üzerinde lift platformu da barındıran otonom yük taşıma aracı için Bosch’un Romanya’daki fabrikaları için de iş birliği yaptı.
Sanayi-girişimci iş birlikleri
“Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor” programı dahlindeki başarılarından dolayı da Patika Robotics’in kurucu ortağı Burcu Kılıç’a ödül takdim edildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Hayata geçirdiğimiz sanayi-girişimci iş birliklerinin, diğer sektörlere de örnek olacağını düşünüyoruz” dedi. İnovasyondan Sorumlu TOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu da “Programımız; sanayi-girişimci iş birliklerine yönelik ekosistemin avantajları noktasında farkındalık yaratıyor” diye konuştu.
Otonom Yük Taşıma Aracı
Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da örnek endüstri parklarından TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) sanayi-girişimci iş birliklerinin artması ve bu kapsamdaki farkındalığın daha ileri bir seviyeye gelmesi için yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda TOSB İnovasyon Merkezi ile teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nin düzenlediği “Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor” programının desteklediği firmalar, hayata geçirdikleri iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Program dahilinde desteklenen girişimcilerden Patika Robotics, tasarladıkları Otonom Yük Taşıma Aracı’nı dünyanın en büyük tedarikçilerinden Bosch’a teslim etti. Şirket, bir ton yük taşıma kapasitesine sahip olan ve üzerinde lift platformu da barındıran otonom yük taşıma aracı için Bosch’un Romanya’daki fabrikaları için de iş birliği yaptı. TOSB Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da elde ettikleri başarılardan dolayı Patika Robotics’e ödül takdim edildi.
“Örneklerinin daha da artırılmasını hedefliyoruz”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Katma değeri yüksek ürün ve hizmetleri ile örnek iş birliklerine imza atan girişimciler ve onlarla bir araya gelen sanayicilerimiz sektörümüz için son derece kıymetli. Bu kapsamda gerçekleştirilen sanayi-girişimci örneklerinin daha da artırılmasını hedefliyoruz. Hayata geçirdiğimiz sanayi-girişimci iş birliklerinin, Türkiye’deki diğer sektörlere de örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.
Sanayi-girişimci iş birliklerine yönelik ekosistemin avantajları
İnovasyondan Sorumlu TOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu da inovasyon ve teknolojinin otomotiv sektörünün yaşadığı değişimin bir parçası olmak adına son derece kıymetli oluğunu belirterek, “Üretimde dijital dönüşünüm sağladığı avantajlar ile hayata geçirilen iş birliklerinin önemi artıyor. Bu gerçeklerden yola çıkarak desteklediğimiz programımız da sanayi-girişimci iş birliklerine yönelik ekosistemin avantajları noktasında farkındalık yaratıyor” ifadelerini kullandı.
“Program kapsamında yaptığımız her görüşme bizim için çok kıymetli”
Patika Robotics şirketinin kurucu ortağı Burcu Kılıç ise “TOSB İnovasyon Merkezi, Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor programı ile bizim gibi pek çok girişimciye destek oluyor. Bu program kapsamında yaptığımız her görüşme bizim için çok kıymetli. Sundukları destekten dolayı Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor programını hayata geçiren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Bugüne kadar Türkiye’den 30 firma ile görüşüldü!
Belirli aralıklarla düzenlenen Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor programı dahilinde; seçilen bir sanayi şirketi ile söz konusu firmanın ihtiyaçlarına çözüm üreten girişimciler bir araya geliyor. Girişimcilerin çözüm önerilerini aktardığı program ile Türkiye’deki sektörel girişimcilik vizyonunun gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Program dahilinde bugüne kadar; Adient, ARaymond, Beyçelik Gestamp, Birinci Otomotiv, Cavo Otomotiv, CPS Pressform, Çelikel, Dönmez Debriyaj, EKU Fren, Ersan Kauçuk, ERSEL Makina, Egebant, Hasçelik, İnci Holding; İncı̇ GS Yuasa, Maxı̇on Jantaş, Maxı̇on İncı̇, Ism Makı̇ne, İncı̇taş, Yusen İncı̇, Kanca, MAN, Otokar, Pimsa Adler, Sistem Teknik, Takosan, Tefaş, Toyotetsu, Temsa ve Coşkunöz dahil olmak üzere Türkiye’de 8 ilde 30 firmayla görüşüldü. Ayrıca Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor programı kapsamında girişimciler toplamda gerçekleştirdikleri 42 adet satışın ardından 16.5 milyon TL’lik ciro elde etti.