Ana Sayfa DENİZCİLİK Tekne fenderleri artık Türkiye’de üretilecek
DENİZCİLİK

Tekne fenderleri artık Türkiye’de üretilecek

Paylaş
Kimpur ve Yonca Onuk Tersanesi
Paylaş

Kimpur ve Yonca Onuk Tersanesi, teknelerde ihtiyaç duyulan fenderlerin yerli imkanlarla üretilmesi için önemli bir atılıma imza attı.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli poliüretan sistemleri üreticisi Kimpur, ileri kompozit, ticari ve askeri tip tekneler dizayn ve inşa eden Yonca Onuk Tersanesi ile birlikte teknelerde kullanılan fender üretimi için önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği (SASAD) üyesi olan iki şirket iş birliğiyle, daha önce tamamı ithal hammaddelerden üretilen fenderler artık Türkiye’de üretecek.

Kimpur ve Yonca Onuk Tersanesi, teknelerde ihtiyaç duyulan fenderlerin yerli imkanlarla üretilmesi için önemli bir atılıma imza attı. Üretimini yaptığı poliüretan sistemler ayakkabı, otomotiv, mobilya ve yalıtım-inşaat, ısıtma-soğutma ve savunma sanayi sektörlerinde kullanılan Kimpur, tüm deniz araçlarının rıhtıma yanaşırken hasar görmemesi adına kenarlarına bağlanan materyal olan fenderlerin, bir diğer adıyla usturmaçaların üretimi için Yonca Onuk Tersanesi ile bir araya geldi.

1986 yılında kurulan Yonca Onuk Tersanesi, ileri teknoloji kompozitlerle askeri amaçlı hızlı botlar tasarlayan ve üreten, kendi konseptlerini yaratabilen, kendi teknolojisini geliştirebilen ve mükemmeli inşa edebilen, son derece uzmanlaşmış bir yüksek standart belirleyici mühendislik firmasıdır.

Daha yüksek performans ve sağlamlık

Kimpur ve Yonca Onuk Tersanesi ortaklığıyla, dış yüzeyi Kimpur’un KIMcase® Elastomer Sistemi ile kaplanmış, iç kısmında ise Kevlar ile sarmalanmış EVA köpük ile oluşturulan kompozit yapıda, çok daha yüksek performanslı, daha sağlam ve hafif bir fender tasarımı tamamlandı. Böylelikle daha önce hazır olarak ithal ettiği fenderleri bir süredir ithal hammaddeler ile Tuzla’daki tersanesinde üreten ve yüksek teknolojili hücumbotlarında kullanan Yonca Onuk Tersanesi, Kimpur ile birlikte artık yerli ve milli imkanlarla fender üretimi gerçekleştirilebilecek.

‘’Mevcut ve yeni projelerimizle birlikte ülkemize ve savunma sanayimize katma değer sağlamayı sürdüreceğiz.’’

 Kimpur CEO’su Cavidan Karaca
Kimpur CEO’su Cavidan Karaca

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Mayıs 2017’den itibaren Ar-Ge Merkezi olarak tescillenen ve Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli poliüretan sistemleri üreticisi Kimpur olarak savunma sanayi sektöründe de uzman ekipleriyle birlikte güçlü adımlar attıklarını vurgulayan Kimpur CEO’su Cavidan Karaca: ‘’Savunma sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda su altı sonar için özel elastomerlerden yüksek mukavemet ve hafiflik gerektiren özel kaplama sistemlerine kadar birçok farklı ürün geliştirmek üzere proje çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Sektöründe lider bir firma olan Yonca Onuk Tersanesi ile bir araya gelerek tamamı yurt dışından ithal edilen hammaddelerden üretilen deniz fenderlerin yerli ve milli olarak üretilebilmesi için çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Mevcut ve yeni projelerimizle birlikte ülkemize ve savunma sanayimize katma değer sağlamayı sürdüreceğiz.’’ dedi.

Savunma sanayisine hammadde geliştirmeye yönelik faaliyetlerine hız kesmeden devam eden kimya sanayi şirketi Kimpur, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SaSaD) ve Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin (SAHA İstanbul) güçlü ağında yer alıyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Martaş Limanından Trieste Limanına DFDS yeni Ro-Ro seferleri başlatıyor

Marmara Ereğlisi’ndeki Martaş Limanı’ndan İtalya’daki Trieste Limanı’na haftada 2 kez DFDS yeni...

18. Expomaritt Exposhipping İstanbul Şubat 2025’te

18. Expomaritt Exposhipping İstanbul Şubat 2025’te… Son edisyonunda uluslararası ziyaretçi sayısını yüzde...

Borusan Port, Wind Energy Hamburg 2024’te

Borusan Port, Wind Energy Hamburg 2024’te Liman ve Proje, Ağır Taşımacılık iş...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...