Ana Sayfa LOJİSTİK Solmaz Farkındalığa Yeni Bir Pencere Açıyor!
LOJİSTİK

Solmaz Farkındalığa Yeni Bir Pencere Açıyor!

Paylaş
Solmaz Farkındalığa Yeni Bir Pencere Açıyor
Solmaz Farkındalığa Yeni Bir Pencere Açıyor
Paylaş

Lojistik sektörünün önemli oyuncuların Solmaz, İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı (BADV) Projesi kapsamında eğitim süreci başlatıyor.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile protokol imzalayan şirketin ilk eğitimi ise 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde verildi.

Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın
Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın

Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan öncü şirketi Solmaz, İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violence-BADV) Projesi kapsamında 25 Kasım haftasında eğitim süreci başlattı. Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın iş dünyasının ev içi şiddetle ilgili sorumluluk almasını bugün bir tercih değil, toplumsal bir zorunluluk olarak görmek gerektiğine dikkat çekerek Ev İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı (BADV) Projesi’ne şirket olarak 2023 yılında dahil olduklarını söyledi.

25 KASIM’DA BAŞLADI

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun yürütücüsü olduğu BADV Projesi paydaşlarının Sabancı Vakfı, UNFPA Türkiye ve TÜSİAD‘ın olduğunu hatırlatan Barlın şunları söyledi: “Bütün amaç aslında ev içinde yaşanabilecek şiddete karşı iş dünyası, özel sektör nasıl önemler alabilir ya da böyle bir şiddet vakası olduğunda kendi çalışanına neler sunabilir ve bu farkındalığı nasıl artırabiliriz sorularına cevaplar bulmak.

Her yıl 10-15 şirket projeye katılıyor ve eğitime tabii tutuluyor ve sonrasında ev içi şiddetle mücadele politikalarını hazırlıyorlar. Biz de şirket olarak şiddete uğrayan çalışanlar için kendi politikamızı hazırladık. 25 Kasım haftasında da bu hazırlamış olduğumuz politikaların, eğitime katılan çalışanlarımız tarafından tüm çalışanlara aktarılabilmesi için eğitim planlamalarımızı gerçekleştirdik.

Solmaz ve kadina siddet
Barlın, projeye neden katıldıklarını ise şöyle anlattı: “2022 yılında TÜSİAD’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı olduktan sonra, özel sektörün bu alanda hem kendi içinde hem de sivil toplumla yapacağı iş birliklerinin önemini daha iyi anladım.

Böylece şiddete uğrayan herkes ne yapması gerektiğini bilecek. Ayrıca, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile yaptığımız protokolle de ihbar hattı devreye girecek. Bir çalışanımız ben şiddete uğradığım dediğinde TKDF’den psikolojik destek ya da mevzuat desteği alabilecek.”

SOLMAZ, FARKINDALIĞA PENCERE AÇIYOR

BADV Projesi kapsamında 25 Kasım’da gerçekleşen eğitimi şirketin Denetim ve Danışmanlık Direktörü Jale Arslan tarafından verildiğini anlatan Barlın “Şirket bünyemizdeki tüm lokasyonlarımızdaki çalışanlarımız bu eğitimi online ya da fiziksel katılımcı olarak alacaklar.

Aralık ayının ikinci haftası TKDF Başkanı Canan Güllü’nün katılımı ile de şirket bünyesinde bir eğitimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Barlın, BM Genel Kurulu’nun 1999 yılında, kadınların aile içinde, sokakta, okulda, iş yerinde ve özel hayatında maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek ve kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 25 Kasım gününü ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan ettiğini de hatırlatarak “Eğitimlerimizi de o gün başlattık” dedi.

BADV PROJESİNE KATILMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Barlın, projeye neden katıldıklarını ise şöyle anlattı: “2022 yılında TÜSİAD’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı olduktan sonra, özel sektörün bu alanda hem kendi içinde hem de sivil toplumla yapacağı iş birliklerinin önemini daha iyi anladım.

Şirket bünyesinde birtakım çalışmalar yapıp Etik Risk ve Denetim, İnsan ve Kültür, Sürdürülebilirlik Komitelerini kurduk. İnsan ve Kültür Komitesi’nin altında ‘Çalışan Mutluluğu’ ve ‘Toplumsal Eşitlik’ gibi alt komiteler kurduk. Sonrasında TÜSİAD’da BADV projesini takip ederken, 2023’te biz de şirket olarak girmek istedik. Solmaz olarak BADV Projesi’ne katılmaktan çok mutluyuz.”


3 KADINDAN BİRİ ŞİDDET MAĞDURU

Bugün her 3 kadından birinin şiddette uğradığını ama farkında olmadığını anlatan Barlın, “Beyaz yaka ve daha üst düzeylerde çalışan kadınlar da psikolojik, ekonomik veya fiziksel şiddete uğruyor. Kadınlar aslında farkında olmadan haklarını kaybediyorlar. Bu hem Türkiye için hem de dünya için geçerli. Onun için biz de şirketler olarak üzerimize bir görev aldık. Toplumsal bir olayı aslında kendi meselemiz, iş dünyası içerisinde yaşayabileceğimiz bir şey haline getirip farkındalık yaratmak istedik. Eğitimlerle şiddete uğrayan kişinin başvurabilecek kanalları öğrenmesini sağlıyoruz” dedi.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

İş dünyasının güçlü yönetimsel ve örgütsel mekanizmalarını harekete geçirerek, şiddete karşı duruş sergilemesinin kritik bir öneme sahip olduğunu anlatan Barlın, “TÜSİAD olarak, 2015’ten bu yana ‘İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı’ Projesine destek veriyoruz ve her sene aramıza yeni şirketler katılıyor. Projenin bir çıktısı olarak kurulan Ev İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı ise iş dünyasının bu mücadeledeki etkisini büyütüyor” dedi. Barlın bir de çağrı yaptı: “Tüm iş dünyası liderlerini, bu projede sadece bir destekçi değil, dönüşüm elçileri olarak yer almaya davet ediyoruz. Toplumsal dönüşümden bahsetmek istiyorsak, bu mücadelede hep birlikte rol almalıyız.”

SOLMAZ HAKKINDA:
Solmaz, 1978 yılında gümrük müşavirliği hizmetleri vermek üzere kuruldu. Şirket ilk uluslararası taşımacılık hizmetini 1986 yılında vermeye başladı. 1999 yılında da Türkiye’de ilk özel antrepo işleticisi olarak depo yönetim hizmetlerine başladı. Bugün Türkiye’nin önde gelen entegre lojistik hizmet sunan şirketi olarak Solmaz, gümrük, uluslararası taşımacılık, kontrat lojistiği (depo/antrepo hizmetleri ve yurtiçi taşımacılık ve dağıtım) ve ekspres teslimat hizmetlerine odaklanan bir şirket.

UNGC’nin 2022 yılından beri imzacı üyesi olarak sürdürülebilirlik konusunda farklı alanlarda çalışma yapan Solmaz, Euro 6 standartlarında çevre dostu araçlarla uçtan uca hizmet veriyor. Ayrıca 200’ü aşkın ülkede kapıdan kapıya teslimat yapan Solmaz; İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir, Tekirdağ/Çerkezköy ve Antalya’da toplam 300 bin metrekarelik depo ve antrepo yönetiyor.

Çatısı altında Solmaz Gümrük Müşavirliği ve Solmaz Uluslararası Ekspres adıyla iki şirketle hizmet veren Solmaz son dönemde Ar-Ge ve teknoloji konusunda da atılım içinde. Solmaz bu alanda da iki şirketle hizmet veriyor. Solmaz’ın ortağı olduğu teknoloji şirketi POP, teknoloji ihraç etmek üzere kuruldu.

Bir diğer şirket ise doğuş hikayesi Solmaz İnovasyon Merkezi’nden çıkan Solmaz Genius. Solmaz Genius, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tespitinin en yüksek doğruluk oranı ile en hızlı şekilde yapılmasını sağlayan yapay zeka destekli ilk ürününü de çıkarmış durumda. Şirket bünyesindeki ‘İnovasyon Merkezi’ ise yeni teknolojiler geliştirmek ve Ar-Ge yapmak üzere sürekli mesai yapıyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Lojistik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği UND’nin geleneksel hale gelen ve sonucu merakla beklenen Lojistik...

TruKKer Türkiye’den Kazakistan’a Mağaza Teslimatını 72 Saatte Gerçekleştiriyor

TruKKer, Türkiye’den Kazakistan’a normal şartlarda 5 günde yapılan mağaza teslimatını yalnızca 72...

Mars Logistics Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri İhracatında Birinci Oldu

Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından bu sene altıncısı düzenlenen “2023 Yılı Hizmet İhracatının...

ARCLOG, filosunu 100 yeni Renault Trucks ile güçlendiriyor

ARCLOG Lojistik, Renault Trucks ile 10 yılı aşkın süredir devam eden iş...