Ana Sayfa OTOMOTİV Seger, AR-GE çalışmalarında yaya güvenliğine odaklandı
OTOMOTİV

Seger, AR-GE çalışmalarında yaya güvenliğine odaklandı

Paylaş
Seger Fabrika
Paylaş

Tesla Renault, Isuzu, Audi, Honda, Mercedes-Benz, Volkswagen,Nissan, Ford, Dacia, ağır vasıta ve iş makinalarında BMC, Karsan, JCB, Iveco, Temsa, Otokar, DAF, traktör ve tarım makinalarında Hattat, Çukurova, Erkunt, Hidromek, Tümosan, Türk Traktör, Taral, Bozok Traktör, Hars Traktör, motosiklet grubunda ise Indian Motorcyle, Bigdog, Victory, Polaris gibi dünya devlerinin kornalarını tedarik eden Seger, 2019 yılında AR-GE çalışmaları ile yayaların güvenliğine odaklanıyor. Seger, yeni yılda aynı zamanda ihracat pazarlarını belirli bir ivmeyle yükseltmeyi de hedefliyor.

1981 yılında Bursa’da bobin teli üretimiyle yola çıkan Seger, bugün yılda toplam 11 milyon adet korna üretiyor. Türkiye’de lider dünyanın ise sayılı korna üreticileri arasında yer alan Seger, 2019 yılında AR-GE çalışmalarına hız katmayı hedefliyor. Sektörde lider olma yolunun AR-GE yatırımından geçtiğine inanan Seger, bu amaçla her yıl cirosunun yüzde %3’ünü AR-GE’ye ayırıyor.

Seger Y netim Kurulu Ba kan Vekili Selim BaykalAR-GE çalışmaları ile her yıl en az bir yeni ürünü piyasaya sürmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını belirten Seger Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baykal, “2018 yılında 4 yeni ürünü tüm dünya pazarları ile Türkiye pazarına tanıttık ve satmaya başladık. Bu modellerimiz arasında havalı korna segmentinde 8 melodili Mehter Korna ve 8 melodili Nostalji Kornalar oldu. Osmanlı mehter takımının çaldığı 8 farklı marş melodisini içeren Mehter Kornalarımız ile yine içerisinde 8 adet geçmişten günümüze gelen Türk Pop / Folk müziği melodilerini içeren Nostalji Kornalarımız yıl içinde oldukça talep gördü.

Son yıllarda elektrikli ve otonom araçlar oldukça revaçta. Biz de yeni projelerimizde elektrikli ve otonom araçlara odaklanarak yayaların güvenliğini sağlayacak ve muhtemel kazaların oluşmasını engelleyecek ürün ve sistemleri geliştirmek üzerinde yoğunlaştık. Tesla ile yaptığımız anlaşma gibi dünyada otomotiv trendlerine yön veren proje ve markaları bünyemize katmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Seger, 2019’da yurtdışı pazarlarını artırmayı hedefliyor

Seger, iç pazarın yanı sıra Romanya, Fransa, Amerika, İspanya, Almanya ağırlıklı olmak üzere Japonya’dan Filistin’e, Rusya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, Polonya’dan Almanya’ya, Ürdün’den Romanya’ya kadar 70 ülkeye korna ihraç ediyor. Yaptıkları özel üretimlerle her yıl portföylerine yeni pazarlar eklediklerinin altını çizen Baykal, “Global pazarda ülkelerin kendi kültürleri, yaşam şartları ve yaşayış biçimlerinin yanı sıra araç markalarının da isteğine göre özel üretimler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana kurumsallaşma ve dünya devleri arasına girme hedefi ile hareket ettik. Seger olarak 2019 yılında ihracat pazarlarımızı belirli bir ivme ile yükseltmeyi hedefliyoruz. Herhangi bir küçülme beklemiyoruz. Daha kontrollü geçireceğimiz bir yıl olacak. Yabancı ülkelerdeki pazar paylarımızı artırmak ilk hedeflerimizden biri” dedi.

Paylaş
İlgili Haberler

Türkiye’de Ticari Araç üretimi yüzde 12 geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)’nin 11 aylık verilerine göre Türkiye’de Ticari Araç Üretimi...

ZF otomotiv endüstrisi için bileşenleri ‘yeniden’ üretiyor

ZF, otomotiv endüstrisi için bileşenleri endüstriyel ölçekte ‘yeniden’ üretiyor.ZF Aftermarket, Türkiye’deki tesisinde...

Vestel Mobilite’den akıllı şarj çözümleri yatırımı!

Vestel Mobilite, İngiltere’nin lider EVC ve enerji yönetimi yazılım şirketlerinden biri olan...

Türkiye Otomobil ve hafif ticari araç pazarı raporu!

ODMD 2024 Kasım ayı verilerini açıkladı. ODMD’nın Türkiye Otomobil ve hafif ticari...