Ana Sayfa KAMYON-TREYLER Scania tam elektrikli modellerini tanıttı
KAMYON-TREYLERŞirket HaberleriSON DAKİKA

Scania tam elektrikli modellerini tanıttı

Paylaşmak
Scania tam elektrikli modelleri
Paylaşmak

Scania, sürdürülebilir taşımacılığa geçişi sağlamaya yönelik çalışmaları kapsamında bölgesel uzun mesafe taşımacılığı için üretilecek tamamen elektrikli kamyonlarının tanıtımını yaptı.

Scania tam elektrikli modelleri

Scania, tam elektrikli kamyon serisi ilk etapta R ve S kabin seçenekleri ile 4×2 çekici veya 6×2*4 kamyon olarak üretildi. Sahip olduğu 624 Kwh pil ile bölgesel uzun mesafe operasyonlarında modülerlik, sürdürülebilirlik ve geleneksel kamyonlardan beklenenleri karşılama ve hatta daha fazlasını sunma potansiyeline sahip.

Scania tam elektrikli modelleri

375 kW’a kadar olan şarj kapasitesi, bir saatlik şarj ile 270 ile 300 km menzil sağlıyor. Araçların sürekli güç çıkış seviyesi ise 560 HP’ye denk gelen 410 kW.

Yeni Scania elektrikli kamyon serisi, sıcaklık kontrollü gıda taşımacılığı gibi bir çok alanda kullanılan kamyon veya çekici-treyler kombinasyonlarında çalışabilecek. Menzilleri, ağırlık, konfigürasyon ve topografyaya göre değişirken, altı akülü bir 4×2 çekici otoyolda ortalama 80 km/s hız ile 350 km’ye varan bir menzil sunuyor.

Scania tam elektrikli araçlarının seri üretiminin 2023 yılının son çeyreğinde başlaması öngörülüyor.

Scania, CO2 azaltımı için belirlenen Bilime Dayalı Hedeflerine (Science Based Targets) ulaşmak için elektrifikasyon yol haritasındaki yolculuğuna devam ediyor.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Mercedes eActros 600, Uluslararası Yılın Kamyonu seçildi!

Ağır hizmet tipi akülü elektrikli çekici Mercedes eActros 600, 88 oyla, elektrikli...

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı...