Ana Sayfa KAMYON-TREYLER Scania Super’in yakıt tasarrufu tescillendi
KAMYON-TREYLERManşet HaberOTOMOTİV

Scania Super’in yakıt tasarrufu tescillendi

Paylaşmak
Paylaşmak

2021’de piyasaya sürülen Scania Super, uzun mesafe kamyonlarına yönelik karşılaştırma testi olan Avrupa Kamyon Yarışması’nın (ETC) yakıt testi bölümünde ilk sırada yer aldı.

  • Bu yıl 450 hp’ye kadar güce ve 2.200 ila 2.400 Nm aralığında torka sahip uzun yol çekicilerinin katıldığı karşılaştırma testinde Scania Super, ikinci sırada yer alan rakibine göre yüzde 4,9 daha fazla yakıt tasarrufu sağladı. Testteki kamyon ve treyler kombinasyonlarının ortalama brüt ağırlığı ise 33,6 tondu.

Scania yakıt tüketimi açısından en verimli marka unvanının bir başka kanıtı olan “En Tasarruflu Kamyon Ödülü”nü de alarak, yakıt tüketiminde sektör liderliğini onaylarken, önemli miktarda CO2 azaltımına da katkı sağlıyor.

Scania yetkilileri, bağımsız gazeteciler tarafından yapılan buna benzer testlerin, müşterinin günlük operasyonlarında yaşadıklarının doğrulanması açısından önemine dikkat çekiyor. Artan yakıt maliyetleriyle mücadele eden kullanıcılar için yakıt tasarrufunun ne anlama geldiğinin daha iyi anlaşıldığını belirtiyorlar.

Bu rakamlar doğrultusunda bir yılda 150 bin km uzun yol yapan bir kullanıcının Scania markasını tercih etmesi durumunda, testte ikinci sırada yer alan çekici ile arasında, 2023 yılı AB üye ülke rakamlarına göre yıllık 3 bin Euro’ya varan yakıt tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.

Bu ödüle ek olarak daha önce yakıt verimliliği ve performansı sayesinde altı defa üst üste Yeşil Kamyon ödülünü alan Scania’nın yakıt tasarrufunda rakipsiz olduğu da bir kez daha görüldü.
Yakıt açısından en verimli kamyon ödülü, Almanya’nın Karlsruhe kentindeki büyük NUFAM fuarı ile birlikte düzenlenen ödül töreninde Truck and Trailer Welt tarafından Scania’ya verildi.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Talay Logistics, Lojistik Devi Hellmann Worldwide Logistics ile işbirliği yaptı

Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye...

KRONE Smart Asistan’a 2025 Uluslararası Treyler Ödülü

KRONE Smart Asistan 2025 Uluslararası Treyler Ödülünün sahibi oldu. Uluslararası uzmanlardan oluşan...

Mercedes eActros 600, Uluslararası Yılın Kamyonu seçildi!

Ağır hizmet tipi akülü elektrikli çekici Mercedes eActros 600, 88 oyla, elektrikli...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...