Ana Sayfa GÜNCEL Renault Trucks D Wide Z.E. elektrikli kamyona güneş paneli
GÜNCELLOJİSTİKŞirket HaberleriSON DAKİKA

Renault Trucks D Wide Z.E. elektrikli kamyona güneş paneli

Paylaşmak
Paylaşmak

Sürdürülebilir taşımacılığa önem veren Rhyner Lojistik, süpermarketlere ulaştırdığı tedarik zinciri dağıtımları için kısa süre önce Renault Trucks D Wide Z.E. elektrikli kamyon modelini filosuna kattı. İsviçreli nakliyat şirketi, bu yaklaşımın bir parçası olarak soğutucu ünitesine güç sağlamak için elektrikli kamyonunun üst yapısı üzerine güneş panelleri yerleştirdi.

Tamamen elektrikli 26 tonluk Renault Trucks D Wide Z.E., İsviçreli nakliye şirketi Rhyner Lojistik’in yüz araçlık güçlü filosuna yeni katıldı. Kamyon, şu anda Zürih ve banliyölerindeki Denner süpermarketlere tedarik sevkiyatı sağlarken, çevreye ve yerel halkın yaşam kalitesine saygılı bir çalışma prensibi uyguluyor.

Rhyner Logistik, çevreye duyarlı yaklaşımını bir adım öteye taşımak için soğutucu ünitesine yeşil enerji sağlamak amacıyla kamyonun üst yapısının üzerine güneş panelleri konulmasına karar verdi. Soğutma sistemine en çok ihtiyaç duyulan durumların, dışarıdaki sıcaklığın yüksek ve güneşin en güçlü olduğu zamanlar olması nedeniyle bu sistem, özellikle sıcaklık kontrollü taşımalar için uygundur.

Rhyner Logistik, hızlı bir şarj istasyonu da satın aldı

Elektrikli mobilitenin, karbon nötrlüğünü sağlamanın en etkili yolu olduğuna inanan Rhyner Logistik, hızlı bir şarj istasyonu da satın aldı. Menzilin optimize edilmesi için kamyon, yükleme işlemleri sırasında depoda şarj ediliyor. Kamyon, dur-kalkın yoğun olduğu, sık sık frenleme gerektiren şehir içi güzergahlarda kullanıldığından, enerji geri kazanımı yüzde 20 ila yüzde 30 arasında tasarruf sağlıyor ve bu da ek kilometre kazanımı anlamına geliyor. Dolayısıyla optimal sonuca ulaşan, küresel bir yaklaşım benimseniyor.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Talay Logistics, Lojistik Devi Hellmann Worldwide Logistics ile işbirliği yaptı

Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye...

Solmaz’dan Çevre Dostu Filo Hamlesi

Solmaz’dan Çevre Dostu Filo Hamlesi… Entegre lojistik hizmetler sunan Solmaz, karbon ayak...

Sertrans Logistics’ten 2 Bin Kişilik İstihdam Hamlesi

Sertrans Logistics’ten 2 bin kişilik istihdam hamlesi… Sertrans Logistics, büyümesini sürdürürken, bir...

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...