Ana Sayfa KAMYON-TREYLER Renault Trucks, Bourg-en-Bresse Tesisinin 60. Yılını Kutluyor
KAMYON-TREYLER

Renault Trucks, Bourg-en-Bresse Tesisinin 60. Yılını Kutluyor

Paylaş
Renault Trucks Bourg-en-Bresse Tesisi
Renault Trucks Bourg-en-Bresse Tesisi...
Paylaş

Renault Trucks Bourg-en-Bresse Tesisinin 60. Yılını Kutluyor: 1964’te açıldığından bu yana Rhône-Alpes Auvergne bölgesinde üretim yapan Renault Trucks ağır hizmet araçları montaj tesisi, bu yıl 60. yılını kutluyor.

Bu yıl dönümünü kutlamak için fabrika, özel olarak halka kapılarını açıyor. Modern teknolojinin öncüsü olan bu üretim tesisi, 2023’ün sonlarından itibaren elektrikli kamyonlar da üretiyor.

1964’te Bourg-en-Bresse’de Paul Berliet tarafından açılan Renault Trucks tesisi, uzun yol ve inşaat kamyonlarının üretimi konusunda uzmanlaştı. 2001’de Volvo Grubu’na katılan bu tesis, yaklaşık 2,000 çalışanıyla bölgedeki en büyük özel işverendir. 

Renault Trucks, Bourg-en-Bresse Tesisinin 60. Yılını Kutluyor: İkonik modeller ve inovasyon

Tesis, kuruluşundan itibaren 1990 ile 2013 yılları arasında 130.000 adet üretilen sembolik Renault Magnum da dahil olmak üzere yaklaşık bir milyon kamyon üretti. 2013’ten bu yana ise fabrikada, Renault Trucks T (uzun yol), C (inşaat) ve K (ağır inşaat) modelleri üretiliyor. 

Döngüsel ekonomi alanında öncü olan Bourg-en-Bresse tesisinde, kullanılmış kamyonların dönüştürülmesinde uzmanlaşan İkinci El Kamyon Fabrikası da bulunuyor. Örneğin uzun yol çekicileri, sıkı endüstriyel süreçler yürütülerek üst yapılı kamyonlara veya ikmal kamyonlarına dönüştürülüyor.

Teknolojik değişikliklere uyum sağlamak ve taşımacılık sektörünün karşılaştığı zorluklara cevap verebilmek üzere kesintisiz dönüşüme odaklanan tesis, 2023 yılının sonunda da önemli bir başarıya imza attı. Üreticinin tam elektrikli ürün gamına eklenen en son modelleri Renault Trucks E-Tech T (bölgesel dağıtım uygulamaları) ve E-Tech C (inşaat uygulamaları) için seri üretime başlandı. 

Halka açık özel rehberli turlar 

Bu yıl dönümünü kutlamak için Renault Trucks, Bourg-en-Bresse Turizm Ofisi ile iş birliği yaparak 120 hektarlık tesiste özel rehberli turlar organize ediyor. Bu turlar, halkın altmış yıllık endüstriyel mükemmelliği ve uzmanlığı keşfetmesi için bir fırsat sunuyor. 

Paylaş
İlgili Haberler

Renault Trucks 2025 model ürün gamını pazara sunuyor

Renault Trucks 2025 model ağır vasıta kamyonlarını piyasaya sunuyor. Yeni Renault Trucks...

TGL Lojistik ve Tırsan işbirliği, 20 adetlik ilk teslimat ile başladı

Tırsan, likit kimyasal madde taşımacılığı, tank konteyner depolama ve taşımacılığı sektörünün önde...

Tırsan Şasi Avrupa’da İkinci Kez 1’inci Oldu

Tırsan Şasi 1’inci Oldu. Ar-Ge ve inovasyon lideri Tırsan, IAA fuarında gerçekleşen...

Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları, IAA Fuarı’nda En Yeni Ürünlerini Tanıttı

Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları Scania, Meiller, Thermo King ve Wielton, dünyanın...