Ana Sayfa DEMİRYOLU Raylı Sistemler Alanında Aünya Lideri Olan Alstom’dan Yeni Fabrika
DEMİRYOLU

Raylı Sistemler Alanında Aünya Lideri Olan Alstom’dan Yeni Fabrika

Paylaşmak
Raylı Sistemler Alanında Aünya Lideri Olan Alstom'dan Yeni Fabrika
Alstom Türkiye Genel Müdürü Kerem Bugay
Paylaşmak

Akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemler alanında dünya lideri olan Alstom, Bursa’da bulunan Duray Ulaşım Sistemleri’ni bünyesine katarak Türkiye’deki yatırımlarını bir adım daha ileriye taşıdı.

200’ü aşkın çalışanıyla faaliyetlerine başlayan yeni Alstom İleri Endüstri Merkezi, kritik önem arz eden raylı ulaşım komponentleri üretecek.

Alstom Türkiye Genel Müdürü Kerem Bugay, “Demiryolu çözümleri alanında 70 yılı aşkın süredir ülkemizin güvenilir bir çözüm ortağı olarak ülkemize, sektörümüze ve toplumumuza yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2023 yılında Alstom Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’ni faaliyete geçirerek ülkemizdeki uzun vadeli yatırım planımızı başlattık. Şimdi ise Bursa’daki yeni İleri Endüstri Merkezimiz ile Türkiye’ye yatırım yapma ve ülkemizin modern raylı sistem hedeflerine katkıda bulunma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Avrupa’daki büyük demiryolu projelerine hizmet verme deneyimimizle gelecekte, Bursa’daki merkezimizin faaliyetlerini ülkemizin gereksinim ve hedeflerine uyum sağlayacak şekilde genişletmeye hazırız” diye konuştu.

Merkezin Genel Müdürü Nazlı Zengin ise “Bu yeni yatırım ile Türkiye’yi Alstom’un projeleri için bir komponent üretim üssü haline getirmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Önümüzdeki dönemde fabrikamızı kademeli olarak geliştirerek endüstriyel kapasitemizi ve işgücümüzü iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’daki bu yeni Alstom fabrikası, şirketin sürdürülebilir raylı sistemleri daha da ileriye taşıma ve Türkiye’deki demiryolu altyapısının gelişimine katkıda bulunma yönünde gösterdiği kararlılığı simgeleyen önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Alstom bu yatırım sayesinde, yalnızca Türkiye’nin demiryolu alanındaki kabiliyetlerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yerel yeteneklerin yetişmesine de destek sağlıyor

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

PepsiCo Türkiye, Arkas Rail iş birliğiyle elektrikli tren ile gıda sevkiyatı başlattı

PepsiCo, Türkiye’de elektrikli tren ile hızlı tüketim sektöründe gıda taşımacılığı gerçekleştiren ilk...

Boltas Intermodal Müdürü Merih Ünal, “Taşımacılıkta demir yolu payı artacak”

Intermodal hizmetini Türkiye’de sunmaya başlayan ilk şirketlerden biri olan Boltas, Türkiye ve...

Hödlmayr, Avrupa ile Türkiye arasında demiryolu taşımasını sürekli hale getiriyor

Tüm taşıma modlarının kullanımını sürekli olarak birleştiren ve iyileştiren multimodal araç lojistiği...

Alstom’dan 500 milyon euroluk tramvay projesi sözleşmesi

Alstom, Suudi Arabistan’da dünyanın en uzun katenersiz ve batarya ile çalışan tramvay...