Ana Sayfa Lojistik Gündemi Otokar’dan Çekya’ya 90 adet otobüs ihracatı
Lojistik GündemiOTOBÜSSON DAKİKA

Otokar’dan Çekya’ya 90 adet otobüs ihracatı

Paylaşmak
Paylaşmak

Otokar, yılın en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile yaptı. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesi taşımacılık şirketi olan Dopravní Společnost Ústeckého Kraje’den 90 adetlik sipariş aldı.

  • Yaklaşık 14 milyon Euro tutarında olan sözleşme dahilinde araçların teslimatının 2023 yılı ilk yarısında başlayarak 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kendi tasarımı ve üretimi otobüslerle ihracat pazarlarında büyümeye devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan Otokar, son olarak Çekya’nın Usti bölgesi taşımacılık şirketi olan Dopravní Společnost Ústeckého Kraje’den 90 adet Doruk otobüsü siparişi aldı.

Yurt dışında Vectio ismiyle sunulan otobüsler, Çekya’nın yedinci en kalabalık şehri olan Usti’nin toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda üretilecek. Yaklaşık 14 milyon Euro tutarında olan sözleşme dahilinde araçların teslimatlarının 2023 yılı ilk yarısında başlayarak 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

DORUK

Otokar’ın kullanıcı beklentileri doğrultusunda ürettiği orta boy otobüsü Doruk, iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, üstün yol tutuşu, yüksek manevra kabiliyeti ve performansının yanı sıra düşük işletme giderleriyle de ön plana çıkıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ile yolculara rahat ve keyifli bir yolculuk yaşatıyor. Avrupa güvenlik normlarına uygun sistemlerin kullanıldığı otobüs, maksimum güvenlik sunuyor. Ayrıca, alçak tabanı ve engelli rampası sayesinde tekerlekli sandalyeli, bebek arabalı ve yaşlı yolcuların rahatlıkla araca binmesine ve inmesine imkan sağlıyor.

Paylaşmak

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...

Bosch’dan Otomobil ve Kamyonlar İçin Daha Fazla Güvenlik

Bosch’dan otomobil ve kamyonlar için daha fazla güvenlik… Bosch, Yol Tehlike Servisi...

Otokar’dan Yüzde 100 Elektrikli Kamyon e-Atlas Yollara Çıktı

Otokar, ticaretin yükünü hafifleten ATLAS kamyon ailesinin yeni üyesi, yüzde 100 elektrikli...