Ana Sayfa OTOMOTİV Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!
OTOMOTİVSON DAKİKA

Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!

Paylaşmak
Otokar'dan ilk 6 ayda 1,9 milyar TL ciro!
Paylaşmak

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yılın ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’de ve farklı kıtalarda önemli teslimatlar gerçekleştiren Otokar, yılın ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artırdı. İhracatta yüzde 41 büyüme elde eden şirketin, ilk 9 aydaki net kârı ise 516.4 milyon TL oldu.

Serdar Görgüç

İzmir ESHOT’un 364 adetlik dev otobüs teslimatını toplam 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yılın ilk 9 ayını değerlendirdi: “İzmir’in şehir içi otobüslerinin yanı sıra Ukrayna için ürettiğimiz CNG’li otobüslerimizin teslimatlarını tamamladık; savunma sanayii alanında aldığımız zırhlı araç siparişlerinin üretimlerine ve teslimatlarına devam ettik. Elektrikli otobüsümüzün Avrupa’daki tanıtımları devam ederken otonom otobüs, uzaktan komutalı askeri araç gibi Ar-Ge çalışmalarımız da hızla ilerliyor. Önümüzdeki dönemde Ankara, İstanbul, Slovakya, Ürdün’de kazandığımız ihalelere ve farklı coğrafyalardan aldığımız siparişlere odaklanacak, büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Otokar, 2021’in ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artırdı. Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, üçüncü çeyrek sonunda cirosunu 2.7 milyar TL’ye taşıdı. İhracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 büyüten Otokar’ın 9 aylık ihracatı 224 milyon USD, net kârı ise 516.4 milyon TL olarak gerçekleşti.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı...

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...