Ana Sayfa OTOMOTİV Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!
OTOMOTİVSON DAKİKA

Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!

Paylaş
Otokar'dan ilk 6 ayda 1,9 milyar TL ciro!
Paylaş

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yılın ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’de ve farklı kıtalarda önemli teslimatlar gerçekleştiren Otokar, yılın ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artırdı. İhracatta yüzde 41 büyüme elde eden şirketin, ilk 9 aydaki net kârı ise 516.4 milyon TL oldu.

Serdar Gorguc otokar
Serdar Görgüç

İzmir ESHOT’un 364 adetlik dev otobüs teslimatını toplam 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yılın ilk 9 ayını değerlendirdi: “İzmir’in şehir içi otobüslerinin yanı sıra Ukrayna için ürettiğimiz CNG’li otobüslerimizin teslimatlarını tamamladık; savunma sanayii alanında aldığımız zırhlı araç siparişlerinin üretimlerine ve teslimatlarına devam ettik. Elektrikli otobüsümüzün Avrupa’daki tanıtımları devam ederken otonom otobüs, uzaktan komutalı askeri araç gibi Ar-Ge çalışmalarımız da hızla ilerliyor. Önümüzdeki dönemde Ankara, İstanbul, Slovakya, Ürdün’de kazandığımız ihalelere ve farklı coğrafyalardan aldığımız siparişlere odaklanacak, büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Otokar, 2021’in ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artırdı. Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, üçüncü çeyrek sonunda cirosunu 2.7 milyar TL’ye taşıdı. İhracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 büyüten Otokar’ın 9 aylık ihracatı 224 milyon USD, net kârı ise 516.4 milyon TL olarak gerçekleşti.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

MAN Lion’s City 12 E LE,“Busplaner İnovasyon Ödülü 2025”i kazandı

Sürdürülebilir taşımacılığın öncüsü MAN’ın tam elektrikli otobüsü Lion’s City 12 E LE,...

Mercedes Benz Vision V, Lüks MPV Segmentine Yeni Bir Yaklaşım Getiriyor

Mercedes-Benz, VAN Elektrik Mimarisi (VAN.EA) ile MPV model portföyünü en üst segmente...

F1 Suudi Arabistan GP’sini McLaren Pilotu Oscar Piastri Kazandı

Formula 1 Suudi Arabistn GP’sini McLaren pilotu Oscar Piastri, olağanüstü bir performans...

Cidde’de Kaos ve Şok: Verstappen’den İnce İşçilikle Gelen Pole!

2025 Formula 1 sezonunun beşinci durağı olan Suudi Arabistan GP’risi, daha yarış...