Ana Sayfa GÜNCEL Mercedes-Benz Türk ve Daimler Truck, Elektrikli Ulaşımın Geleceğine Yol Alıyor
GÜNCELSON DAKİKA

Mercedes-Benz Türk ve Daimler Truck, Elektrikli Ulaşımın Geleceğine Yol Alıyor

Paylaş
Mercedes-Benz Türk ve Daimler Truck, Elektrikli Ulaşımın Geleceğine Yol Alıyor...
Paylaş

Mercedes-Benz Türk ve Daimler Truck, Elektrikli Ulaşımın Geleceğine Yol Alıyor… Mercedes-Benz Türk ve çatı şirketi Daimler Truck, elektrikli ulaşımın geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda iki şirket, elektrikli ulaşım ekosistemini bütünsel olarak tasarlayarak, batarya elektrikli ve hidrojen bazlı yakıt hücreli araçlardan her türlü elektrikli ulaşım altyapısının kurulumuna kadar geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunuyor.

Sıfır emisyonla ulaşım ve karbon nötr dönüşüme öncülük etme hedefi doğrultusunda uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Mercedes-Benz Türk ve çatı şirketi Daimler Truck, sürdürülebilir teknolojilerle elektrikli ulaşımın geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Elektrikli araç dönüşümünü Bağlantılı/Çevrim İçi (Connected), Otonom (Autonomous) ve Elektrikli (Electric) stratejileri etrafında şekillendiren Daimler Truck, bu strateji çerçevesinde Batarya Elektrikli ve Hidrojen Bazlı Yakıt Hücreli Araçlar geliştirerek, şehir içi taşımacılıktan uzun mesafe taşımacılığa kadar geniş bir yelpazede sıfır emisyonlu çözümler sunuyor.

Elektrikli Ulaşım Ekosistemi Bütünsel Olarak Tasarlanıyor

Elektrikli ulaşım ekosistemi için üretim dışı alanlarda da hizmet vermek amacıyla kurulan Daimler Buses Solutions GmbH; müşterilerine özel konfigürasyona sahip elektrikli otobüslerden yazılım destekli fizibilite çalışmalarına, şarj yönetim sistemlerinden elektrik alt yapısının kurulmasına kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Daimler Buses Solutions GmbH, teklif aşamasından araçların operasyona çıkmasına kadar gerekli her türlü simülasyon, müşteri ihtiyacına göre donanımı belirlenmiş araç, yürütülecek operasyona uygun şarj istasyonu seçimi ve kurulması, elektrik alt yapısı, şarj ve filo yazılımları müşterilere kapsamlı paket halinde sunuluyor. Daimler Buses Solutions GmbH, Türkiye’deki bu kapsamdaki çalışmaları Mercedes-Benz Türk ile beraber sürdürüyor.

Mercedes-Benz Türk ve Daimler Truck, Elektrikli Ulaşımın Geleceğine Yol Alıyor… Yeni Nesil Hibrit Çözüm: Mercedes-Benz Conecto

Mercedes-Benz Conecto

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Mercedes-Benz Conecto Hybrid, geleneksel dizel motorlu Conecto modeline göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yılda 80.000 km yol kateden Mercedes-Benz Conecto Hybrid, gerçekleştirdiği yakıt tasarrufu sayesinde yıllık ortalama 5.2 ton CO2’in çevreye salımının önüne geçiyor. Elektrikli ve dizel motorların bir arada çalıştığı ‘kompakt hibrit’ sistemi sayesinde araç, frenleme ve gazsız sürüş esnasında ortaya çıkan enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek depoluyor ve kalkış esnasında dizel motorun desteklenmesinde kullanıyor. Conecto Hybrid’in AR-GE çalışmaları da Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Paylaş
İlgili Haberler

Renault Trucks üst üste 6. kez Altın Ecovadis ile ödüllendirildi

Renault Trucks Altın Ecovadis ile ödüllendirildi: Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) konusuna bağlılığı...

18. Expomaritt Exposhipping İstanbul Şubat 2025’te

18. Expomaritt Exposhipping İstanbul Şubat 2025’te… Son edisyonunda uluslararası ziyaretçi sayısını yüzde...

Akca Lojistik gıda lojistiğini hassasiyetle yönetiyor

Akca Lojistik gıda lojistiğini hassasiyetle yönetiyor… İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler...

Yenilenen Mercedes-Benz V-Serisi Türkiye’de

Yenilenen Mercedes-Benz V-Serisi Türkiye’de… İki farklı donanım seviyesiyle sunulan yeni V-Serisi, dizel...