Ana Sayfa Marka | Atamalar Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörlüğü’ne atama
Marka | AtamalarŞirket HaberleriSON DAKİKA

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörlüğü’ne atama

Paylaşmak
Melikşah Yüksel
Paylaşmak

Mercedes-Benz Türk’te Kamyon AR-GE Direktörlüğü görevine 01 Ocak 2022 tarihi itibarıyla Melikşah Yüksel atandı.

Mercedes-Benz kariyerine 1996’da başlayan Yüksel, şirkette birçok global pozisyonda görev aldı. Mercedes-Benz Türk’te Kamyon AR-GE Şasi Direktörlüğü görevini 2020 yılından bu yana başarıyla sürdüren Melikşah Yüksel, 01 Ocak 2021 tarihi itibarıyla Mercedes-Benz Türk’ün Kamyon AR-GE Direktörü oldu.

Melikşah Yüksel Kimdir?

Mercedes-Benz’deki kariyerine 1996 yılında Mercedes-Benz Almanya Meslek Lisesi’ndeki eğitimi sırasında başlayan Yüksel, Almanya Esslingen Üniversitesi’nde Otomotiv Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksel, üniversite eğitiminden sonra 2003 yılında Mercedes-Benz Almanya Trainee Programı ile kariyerine devam etti. 2008-2014 yılları arasında Mercedes-Benz Hindistan AR-GE ekibinde görev alan Yüksel, söz konusu ülkede yeni fabrika kurulumu ve Hint pazarına uygun araçların üretiminde çeşitli görevler üstlendi.

2014 yılında Mercedes-Benz Japonya’nın AR-GE ekibinde yer alan ve şirketin ülkedeki ilk elektrikli seri kamyonunu geliştirmesinde Ar-Ge ve Proje Müdürü olarak önemli bir rol üstlenen Yüksel, 2018’de Mercedes-Benz Japonya’nın AR-GE Direktörü oldu. Yüksel, şirketteki kariyer yolculuğunu Ağustos 2020’de Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Şasi Direktörlüğü görevi ile sürdürdü. 41 yaşındaki Melikşah Yüksel, genç yaşına rağmen Hindistan, Japonya ve Türkiye’de önemli AR-GE projelerinde yer aldı ve gösterdiği başarıların ardından Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-GE Direktörü olarak yeni görevine atandı.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı...

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...