Ana Sayfa KAMYON-TREYLER Mercedes-Benz Türk, 7 ayda 6.802 adet kamyon ihraç etti
KAMYON-TREYLERManşet HaberOTOMOTİV

Mercedes-Benz Türk, 7 ayda 6.802 adet kamyon ihraç etti

Paylaşmak
Mercedes-Benz Türk Kamyon
Paylaşmak

Aksaray’da üretilen Mercedes-Benz Türk imzalı kamyonlar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk, Temmuz ayında tümü Avrupa ülkelerine olmak üzere 293 adet kamyon ihraç etti.

Mercedes-Benz Türk Kamyon

Kapılarını 1986 yılında açan Aksaray Kamyon Fabrikası ile Daimler Truck’ın önemli üretim üslerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, 2022 yılının ilk 7 ayında ise 6.802 adet kamyon ihraç etti.

Mercedes-Benz Türk Kamyon

7 ayda toplam 6.802 adet kamyon ihraç etti

Temmuz ayında Türkiye iç pazarına 97 adet kamyon, 341 adet de çekici olmak üzere toplam 438 adet kamyon satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, Türkiye pazarındaki başarılı performansını ihracatta da sürdürüyor. Temmuz ayında 293 adet kamyon ihraç eden şirket, 2022 yılının ilk 7 ayında ise toplam 6.802 adet kamyonu yurt dışına gönderdi.
Ocak-Temmuz döneminde 13.000 adet kamyon üreten şirket, yüksek standartlarda ve kalitede ürettiği kamyonlarını Batı ve Doğu Avrupa’da 10’dan fazla pazara ihraç ediyor.
Mercedes-Benz Türk, 2022’nin ilk 7 ayında gösterdiği performansı yılın geri kalanında da devam ettirerek Türkiye kamyon pazarındaki konumunu korumayı hedefliyor.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Bosch’dan Otomobil ve Kamyonlar İçin Daha Fazla Güvenlik

Bosch’dan otomobil ve kamyonlar için daha fazla güvenlik… Bosch, Yol Tehlike Servisi...

Ford Otosan’dan Türkiye’de Bir İlk, Ford Trucks ile Seviye-4 otonom sürüş!

Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük eden Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford...

Elektrikli Yeni Peugeot E-3008’in Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu!

PEUGEOT, ileri seviye elektrikli ve 48V hibrit teknolojisine sahip, fastback SUV modelleri...

AKO Jant’tan yeni nesil dövme alüminyum ticari jant

Tek parça alüminyumdan dövme tekniğiyle üretilen HONGXIN Alüminyum Ticari Jantlar, kamyon ve...