Ana Sayfa LOJİSTİK Medlog Türkiye, Yeşil Lojistik Belgesi Aldı
LOJİSTİK

Medlog Türkiye, Yeşil Lojistik Belgesi Aldı

Paylaşmak
Medlog Türkiye, Yeşil Lojistik Belgesi Aldı
Paylaşmak

Kombine taşımacılık lideri Medlog Türkiye, “Yeşil Lojistik Belgesi” almaya hak kazanarak yeşil lojistik ilkelerine bağlı daha sürdürülebilir bir gelecek için taahhüdünü sürdürüyor.

800 çekici ve 386 vagonla kapıdan kapıya karayolu ve demiryolu taşımacılığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan “Yeşil Lojistik Belgesi” programı, çevreyle uyumlu taşımacılığı teşvik etmek ve desteklemek amacıyla ilke, esas ve koşulları belirleyerek bütünleşik, dengeli bir taşımacılık düzeni oluşturma hedefiyle geliştirildi. Bu kapsamda, Medlog Türkiye, kuruluşundan bu yana çevreci bir taşımacılık yaklaşımını benimseyerek 800 çekici ve 386 vagonla kapıdan kapıya karayolu ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunmanın yanı sıra transit taşımacılık, proje taşımacılığı ve depo hizmetleri gibi çeşitli lojistik çözümler sunuyor.

Lojistik ve taşımacılık sektöründe karbon ayak izi

Çevre sorunlarının ve etkilerinin artmasıyla birlikte insanlarda çevre koruma bilincinin güçlenmesi, lojistik ve taşımacılık sektöründe karbon ayak iziyle ilgili yapılan çalışmaların sayısında da artışa sebep oldu. Taşımacılık sektörü, yakıtın yanmasından kaynaklanan doğrudan CO2 emisyonlarının %24’ünden sorumluyken, karayolu seyahati ulaşımdan kaynaklanan emisyonların dörtte üçünden sorumlu olmasıyla ana faktörü oluşturuyor. Bu sebeple, kaynak bulma, tedarik aşamaları, ulaşım ve dağıtım süreçlerinin yeşil lojistik ilkelerine dayalı olarak yürütülmesi, karbon emisyonunu azaltmak için kritik öneme sahip.

Yılda 80.000’i aşkın kombine yük taşımacılığı seferi

Yeşil Lojistik Belgesi, karbon emisyonunu azaltma hedefi doğrultusunda yayınlanmış olup çevre dostu taşıma ve dağıtım sistemlerinin geliştirilmesi, ambalaj ve atıkların azaltılması, emisyon ve gürültü kontrolüyle enerji ve malzeme kullanımının azaltılması gibi kombine taşımacılık alanındaki tüm faaliyetlere değiniyor.
Medlog Türkiye, yılda 80.000’i aşkın kombine yük taşımacılığı seferi yaparak sahip olduğu ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası, Sıfır Atık Belgesi, Yeşil Enerji Belgesi, 500 Adet Fidan Bağışı gibi sertifika ve belgelerle şartları sağlamasının ardından Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

Lima Logistics’ten İzmir Logistech 2024 Fuarı Çıkarması!

Lima Logistics, İzmir Logistech 2024 Fuarı’nda sunduğu lojistik çözümleri ve müşteri yüküne...

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...