Ana Sayfa OTOMOTİV Maxion Jantaş ve Maxion İnci’ye OİB tarafından İhracat Ödülü
OTOMOTİVSON DAKİKA

Maxion Jantaş ve Maxion İnci’ye OİB tarafından İhracat Ödülü

Paylaş
Maxion Jantaş ve Maxion İnci, OİB tarafından İhracat Ödülü
Paylaş

Maxion İnci Jant Grubu, 2020 yılında pandemi koşullarına rağmen gösterdiği üstün ihracat performansı ile Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından “Altın İhracat Ödülleri”ne layık görüldü.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 fabrikasıyla toplam jant üretim kapasitesi yaklaşık 12 milyon olan Maxion İnci Jant Grubu, 1.700 çalışanı ve 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Grubun yaptığı ihracat, toplam cirosunun %72’sini oluşturuyor. 2020’de pandemi koşullarına rağmen gerçekleştirdiği ihracat ile Grubun iki şirketi Maxion Jantaş ve Maxion İnci, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından “Altın İhracat Ödülü”ne layık görüldü.

“Hedefimiz 300 milyon dolar ihracat”

Alınan ödüllerle ilgili açıklama yapan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “2020’de 10 milyona yakın jant ürettik ve 240 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2021 yılında ise hedefimiz 300 milyon dolar ihracat gerçekleştirmek. Sürekli gelişim ve dijital dönüşüm odaklı yenilikçi çalışmalarımızla sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz. Sektörün ihracat liderlerinden biri olarak, dünyanın dört bir yanında Manisa’da ürettiğimiz jantlarımızın tercih edilmesi, üstün kalitemizin ve sağladığımız müşteri memnuniyetinin bir göstergesi.

Bu başarımızın sektörümüz için büyük öneme sahip Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından da takdir edilmesinden mutluluk duyuyoruz. Maxion Jantaş ve Maxion İnci olarak iki şirketimizle bu ödüle layık görülmek hepimiz için gurur kaynağı. Bizi bu ödüle layık görenlere ve tabii ki bu başarıda en büyük payı olan çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Maxion İnci Jant Grubu olarak ülke ekonomisine değer katmak ve otomotiv tedarik sanayinin gelişimine destek olmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Mercedes üretimde yapay zeka ve insansı robot kullanacak

Mercedes-Benz, Berlin’deki Dijital Fabrika Kampüsü’nde yapay zeka, insansı robotlar ve yeni patentli...

Şubat 2025 Motorlu Kara Taşıtları Raporu

Şubat ayına ait trafiğe kayıt ve devir işlemleri başta olmak üzere, otomobil...

FIAT yeni kampanya detaylarını açıkladı

FIAT yeni kampanya detaylarını açıkladı. Marka, otomobil tutkunlarını sevindirecek yeni bir kampanya...

F1 Avustralya Grand Prix’sinde Norris’ten Müthiş Zafer!

Formula 1 2025 sezonu, Melbourne’deki nefes kesen Avustralya Grand Prix’si ile başladı!...