Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi Şişecam Düzcam, cam ihracatında bir ilki gerçekleştirdi. Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine düzcam sevkiyatını Marmaray Boğaz Tüp Geçidi kullanarak yapan Şişecam Düzcam, Marmaray ile demiryolu kullanarak kıtalararası cam ihracatı yapan ilk şirket oldu.
Cam sektörünün küresel oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine yaptığı ürün sevkiyatı için Marmaray Boğaz Demiryolu Tüp Geçidi’ni kullanarak Marmaray ile kıtalar arası düzcam ihracatı gerçekleştiren ilk şirket oldu.
Bugün dünyada 10 farklı ülkede üretim yapan Avrupa’nın en büyük ve dünyanın ise en büyük beş düzcam üreticisi arasında yer alan Şişecam Düzcam, Marmaray taşımacılığı aracılığıyla 110’nun üzerinde ülkeye gerçekleştirdiği ihracatını kesintisiz hizmet avantajı ile daha çok desteklemeyi ve cam ihracatının artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Mayıs ayı itibarıyla Marmaray geçişlerinde deneme yük taşımacılığı seferlerinin başlatılması üzerine TCDD ile ürünlerinin ebat uygunlukları ve emniyetli bir şekilde taşınmasına yönelik başvuru süreçlerini başlatan Şişecam Düzcam, söz konusu geçişler için taşıma uygunluğunu aldı. Demiryolu taşımacılığı ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine olanak tanıması ve teslimatta gecikme riskini azaltması açısından önemli avantajlar barındırıyor.
Günlük sevkiyat imkanı yaratıyor
İş sürekliliğinin daha da fazla önem kazandığı küresel salgın döneminde demiryolu taşımacılığının yarattığı günlük sevkiyat imkanı güçlü bir avantaj olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar yurt içindeki düzcam üretim tesislerinden Bulgaristan ağırlıklı olmak üzere demiryolu ile ihracat gerçekleştirmiş olan Şişecam Düzcam, Lüleburgaz üretim tesisi özelinde hammadde temini için demiryolunu kullanıyordu. Marmaray kullanarak bu kez boğazı da demiryolu ile aşan Şişecam Düzcam, bu yolla teslimatlar için bekleme süresini kısalttı.
Demiryolu taşımacılığı bir yandan lojistik maliyetlerini azaltırken diğer yandan ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine müsaade ediyor. Böylece kimi zaman teslimatlarına zamanında gerçekleşmesinin önündeki riskleri bertaraf ediyor. Lojistik imkanlarının çeşitlendirilmesi ve maliyet optimizasyonu, Batı Avrupa’da yaygın satış ağının gücünü daha da artırıyor. Buna ek olarak; demiryolu taşımacılığı ürün ve hammadde gibi sevkiyatların fabrika ve müşterilere daha hızlı ve kesintisiz ulaştırılmasını kolaylaştırıyor. Müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesinin yüksekliğini çalışmalarının odak noktası olarak benimseyen Şişecam Düzcam, bu hedefte her geçen gün daha yenilikçi uygulamalarla mükemmelleşme yolunda adımlar atmaya devam ediyor.
Şişecam Düzcam Hakkında
Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Türkiye düzcam pazarının lideri ve üretim kapasitesi açısından Avrupa’nın en büyük üreticisi konumundadır. Bugün Türkiye’de Kırklareli, Mersin, Bursa, Ankara yurt dışında ise İtalya, Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 10 farklı ülkede üretim yapan Şişecam Düzcam, dünyanın büyük beş düzcam üreticisi arasında yer almaktadır.
“Mimari camlar” (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), “otomotiv camları”, “güneş enerjisi camları” ve “beyaz eşya camları” olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Şişecam Düzcam inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.
Şişecam Düzcam hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
- ABD-Çin ekonomi savaşının kapsamı genişliyor!
- Asya-ABD konteyner fiyatları tırmanıyor!
- Scania’dan Talay Logistics’e 41 Adet Çekici
- MAN’ın Geleneksel Yıl Sonu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
- Türkiye’de Üretilen Yeni Transporter Satışa Sunuldu
- Talay Logistics Kontrat Lojistiği Alanında Büyümeye Devam Ediyor
- Fuso Canter Üst Yapı Üreticileri Toplantısı’nda sektörel çözümler ele alındı
- İsveç’in İlk Sürücüsüz Otobüsü Karsan Otonom e-ATAK Olacak!
- Renault Hafif Ticari Ailesini Yeniledi
- İki Liman Bir Yol Anlaşması İmzalandı: İstanbul Lojistik Bir Üs Oluyor
- Zemzem Turizm’in Tercihi Mercedes-Benz Sprinter Minibüsten Yana
- Türkiye’de Ticari Araç üretimi yüzde 12 geriledi!
- Akkoç Lojistik 101. Tırsan Treyler’ı teslim aldı
- Ağır Ticari Araçlar Sektöründe Sürdürülebilirlik; Çevresel Etkiler
- Treyler Sanayicileri Derneği 2024 Mersin buluşması
- Metalog Lojistik tercihini Tırsan Treyler’den yana kullandı
- Frigo Nevnak filosunu Renault Trucks T520 ile güçlendirdi
- Anadolu Grubu AIATA markası ile yat sektöründe
- ZF otomotiv endüstrisi için bileşenleri ‘yeniden’ üretiyor
- Tırsan’dan Ekay ve Aytaş Grubu’na Low-Bed Treyler Teslimatı
- Eurasia Rail, 11. Kez Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Olacak!
- Mercedes-Benz Türk, Dünya Şoförler Günü’nü Kutladı!
- Brisa’nın Otopratik’leri UTTS Montajı Yetkisi Aldı
- Treyler için üretildi: Petlas NZ 310’u Lojistik Dünyasıyla Buluşturuyor
- CEVA Türkiye 6. Müşteri Semineri’ni Gerçekleştirdi
- MAN, kamyon ve otobüsler için akü üretimine başlıyor
- Taşımacılıkta 4 ülke için İlave Geçiş Belgeleri sağlandı
- Anadolu Isuzu’dan Çanakkale Belediyesi’ne Citiport Teslimatı
- Schmitz Cargobull’dan AYS Lojistik’e Simple Varios treyler teslimatı
- CDA Lojistik Yeni Araç Yatırımında ‘MAN’ Dedi
- Lima Logistics, globalleşme yolunda hız kesmiyor!
- Tırsan ve ZF 30 Yıllık İş Birliklerini Güçlendiriyor
- TIR sürücülerine yönelik vize süreçlerine ilişkin yeni girişim
- TEMSA, Lyon’da AutoCar Expo Fuarı’na katıldı
- TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Konya’da eğitim verdi
- Wielton, Gelecek Nesillere Çevre Bilinci Aşılıyor