Ana Sayfa LOJİSTİK Lojistik sektörü ivme kazandı, depo kiraları uçuşa geçti!
LOJİSTİKManşet Haber

Lojistik sektörü ivme kazandı, depo kiraları uçuşa geçti!

Paylaş
Lojistik sektörü
Paylaş

Türkiye’nin avantajlı konumu lojistik sektörüne ivme kazandırmaya devam ediyor ama, depo alanlarının kiralama fiyatları adeta uçuyor.

Cushman & Wakefield Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2022 Yıl Sonu Raporu’na göre Türkiye Lojistik Sektörü ivmeye kazanmaya devam ediyor. Ancak, sektör büyüdükçe depo kiraları da rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Depo kiraları tavan yaptı

2022’nin son çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 53 oranında artış kaydederek yaklaşık 83.100 m² olarak gerçekleşen depo alanı kiralama faaliyetlerinde, metrekare kiralama başına fiyatlar yıllık bazda yüzde 133 artarak ₺140’ye tırmandı.

Türkiye lojistik alanında avantajlı hale geldi

Bu artışta enflasyon baskısı ve inşaat maliyetlerindeki yukarı yönlü hareketlerin yanı sıra arzın kısıtlı olması ve özellikle büyük kapalı alanlara artan talep etkili oldu. Raporda, depo alanlarındaki net artışın kısa ve orta vadede ihtiyaca yönelik talebin sürekliliği ile devam edeceği öngörüsüne yer verildi. Raporda, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı enerji sıkıntısı yaşayan Avrupa ülkelerinin aksine Türkiye’nin güvenli enerji tedarikine sahip olmasının, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye’yi lojistik anlamda avantajlı hale getirdiğine vurgu yapıldı.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

1 Yorum

İlgili Haberler

IVECO S-WAY ile Taşımacılıkta Yeni Bir Çağ Başlatıyor!

Dizel, biyogaz ve elektrikli olmak üzere üç farklı versiyonuyla IVECO S-WAY, taşımacılıkta...

Tırsan Treyler Patent Tescili Şampiyonu!

TAYSAD Ödülleri En Çok Patent Tescili Alan Üyeler Kategorisi’nde Tırsan Treyler Patent...

Çetaş, merhum Tarık Taşar için iftar yemeği verdi

Ford Trucks’ın en önemli perakendecilerinden Çetaş, 6 ay önce vefat eden Yönetim...

DAF Trucks’ın yeni nesil DAF XB serisine En İyi Kamyon ödülü verildi

Fleet News Awards 2025’te “En İyi Kamyon” ödülünü kazanan DAF XB, üst...