Ana Sayfa Lastik Sektörü Lojistik Sektörü için koyteyner patronundan korkutan uyarı!
Lastik SektörüLojistik GündemiManşet Haber

Lojistik Sektörü için koyteyner patronundan korkutan uyarı!

Paylaşmak
Lojistik Sektörü için koyteyner patronundan korkutan uyarı!
Bu sayfada kullanılan fotoğraflar teliflidir. Kaynak gösterilse dahi kullanılamaz.
Paylaşmak

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan milyarder konteyner patronundan lojistik sektörüne korkutan uyarı geldi.

Lojistik Sektörünün en önemli oyuncularının başında yer alan ve Dünyanın en büyük üçüncü konteyner hattı CMA CGM’nin patronu olan milyarder Rodolphe Saade, sektörün zor bir döneme adım attığı uyarısında bulundu.
Dünyanın en büyük üçüncü konteyner hattının milyarder başkanı Rodolphe Saade, pandemi döneminde sipariş edilen yeni gemilerin 2024 yılında hizmete girmesiyle sektörün dalgalı bir döneme gireceği uyarısında bulundu.

Marsilya merkezli denizcilik devi CMA CGM SA’nın CEO’su Saade verdiği bir röportajda, “Sektörümüzdeki zorluk, önümüzdeki yıldan itibaren piyasaya girecek olan bir dizi konteyner gemisine sahip olmamız ve bunun arz ve talep arasında bir dengesizlik yaratma riski taşımasıdır” dedi.

“Gelecek yıl ticarette yüzde 2 ila yüzde 3 arasında bir büyüme bekliyoruz,” diyen Saade, CMA CGM’nin faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli bir pazar payına sahip olduğunu ve bunun da zorlukları atlatmasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Saade “Denizcilik sektörü bu iniş çıkışlara alışıktır. 2021 ve 2022’de mükemmel sonuçlar elde ettik, şimdi daha normal zamanlara giriyoruz ve bunun için donanımlıyız” dedi.

Bu yılın başında, dünyanın en büyük konteyner hatları olan Maersk ve Mediterranean Shipping Co. küresel lojistikteki rekabetleri yoğunlaşırken, on yıl sonra gemi paylaşım ortaklığını sona erdireceklerini açıkladılar.(kaynak:BloombertHT)

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Talay Logistics, Lojistik Devi Hellmann Worldwide Logistics ile işbirliği yaptı

Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye...

KRONE Smart Asistan’a 2025 Uluslararası Treyler Ödülü

KRONE Smart Asistan 2025 Uluslararası Treyler Ödülünün sahibi oldu. Uluslararası uzmanlardan oluşan...

Mercedes eActros 600, Uluslararası Yılın Kamyonu seçildi!

Ağır hizmet tipi akülü elektrikli çekici Mercedes eActros 600, 88 oyla, elektrikli...

Lima Logistics’ten İzmir Logistech 2024 Fuarı Çıkarması!

Lima Logistics, İzmir Logistech 2024 Fuarı’nda sunduğu lojistik çözümleri ve müşteri yüküne...