Ana Sayfa GÜNCEL Dağlıoğlu: Üretim ve lojistikte bölgenin merkezi olma yolunda ilerliyoruz
GÜNCELLOJİSTİKSON DAKİKA

Dağlıoğlu: Üretim ve lojistikte bölgenin merkezi olma yolunda ilerliyoruz

Paylaşmak
Paylaşmak

İtalya Büyükelçiliği, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği ve ILIDA Uluslararası Hukuk Yatırımlar ve Kalkınma Derneği, Türkiye, İtalya ve ABD’deki yatırım ve iş fırsatlarının tartışıldığı katma değeri yüksek bir panel ile alanının en önemli isimlerini bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, ILIDA Uluslararası Hukuk Yatırımlar ve Kalkınma Derneği Başkanı Av. Arzu Ongur, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, UNIDROIT Başkanı Maria Chiara Malaguti, New York ve Roma barosuna kayıtlı avukatlar üç ülkenin yatırım ve uyuşmazlık meselelerine İstanbul’daki Venedik Sarayı’ndan ışık tuttular.

“Birçok sektör dünya ticareti ile senkronize bir şekilde işliyor”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu panelde yaptığı konuşmada, İtalya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin dengede seyrettiğini söyledi. Dağlıoğlu, “Türkiye’nin uzun dönem ekonomik başarısı ve uluslararası tedarik zincirine dahili söz konusu. Endüstriyel sektörü, kimya sektörü, yeme içme sektörü gibi birçok sektör dünya ticareti ile senkronize bir şekilde işliyor. Amazon’un Türkiye’ye yaptığı 100 milyon dolarlık yatırımı buna bir örnek. Bu durum Türkiye’nin lojistik ve üretim noktası olarak bölgede güç merkezi olmaya doğru ilerlediğini açık ve net bir şekilde gösteriyor. Finansal yatırımcılar da artmakta. Start-up firmaları da uluslararası devlerden yatırım çekmeye ve Türk teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Talay Logistics, Lojistik Devi Hellmann Worldwide Logistics ile işbirliği yaptı

Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye...

Solmaz’dan Çevre Dostu Filo Hamlesi

Solmaz’dan Çevre Dostu Filo Hamlesi… Entegre lojistik hizmetler sunan Solmaz, karbon ayak...

Sertrans Logistics’ten 2 Bin Kişilik İstihdam Hamlesi

Sertrans Logistics’ten 2 bin kişilik istihdam hamlesi… Sertrans Logistics, büyümesini sürdürürken, bir...

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...