Ana Sayfa DEPREM KRONE Türkiye, Kahramanmaraş’ta depremzedelerin yanında
DEPREMGÜNCELManşet Haber

KRONE Türkiye, Kahramanmaraş’ta depremzedelerin yanında

Paylaş
Avsar Kampusu
Paylaş

Türkiye’nin önde gelen treyler üreticilerinden KRONE, toplumsal sorumluluk anlayışını bir adım öteye taşıyarak; Kahramanmaraş’ta depremin etkilerinden zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla, Kahramanmaraş Avşar Kampüsü Prefabrik Konutları’nda bir dikiş atölyesi kurdu.

KRONE’nin dikiş makinesi ekipmanlarını temin ettiği atölyede, Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, 532 saatlik “Kadın Dış Giysiler Dikimi” ve 368 saatlik “Çocuk Gösteri Giysileri Dikimi” kurslarını düzenliyor. Halk Eğitim Merkezi’nde görevli usta öğreticiler tarafından verilen bu kurslar, depremden etkilenen vatandaşlara meslek edindirme ve ekonomik bağımsızlık kazanma imkanı sağlamayı hedefliyor.

Dikis atolyesi
KRONE Türkiye, Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yanında 3

Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurslar, katılımcılara dikişin inceliklerini öğrenme fırsatı sunarken, aynı zamanda pratik eğitimlerle meslek sahibi olma yolunda adımlar atmalarına yardımcı oluyor. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, sadece küçük ve büyük ölçekli işletmelerde değil, aynı zamanda moda evlerinde çalışma ve kendi işyerlerini kurma fırsatına da sahip oluyorlar.

KRONE Türkiye, kurduğu dikiş atölyesi ile sadece maddi yardım sunmakla kalmayıp, aynı zamanda depremzedelerin hayatlarını yeniden inşa etmelerine destek olmayı amaçlıyor. Bu proje, sürdürülebilir bir etki yaratma amacı taşıyarak, bölgedeki insanlara uzun vadeli fayda sağlamayı hedeflemektedir.

KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy, bu tür projelerin topluma olan sorumluluklarının bir yansıması olduğunu ve yardım elini uzatmaya devam edeceklerini ifade etti. Kartal Erköy, “Bu projenin bölge halkının yaşam kalitesini artırmada küçük ama anlamlı bir adım olduğuna inanıyoruz ve benzer projelerle sosyal sorumluluk faaliyetlerimize devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Paylaş
İlgili Haberler

İDO’dan 15 Milyon Dolarlık Gemi Yatırımı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur ekleyerek önemli...

Toyota Türkiye’deki Ticari Araç Portföyünü Genişletti

Toyota’nın ticari araç ürün gamı, PROACE VERSO, PROACE CARGO, PROACE MAX ve...

FİYATI AÇIKLANDI: Nissan Türkiye, Townstar İle Hafif Ticari Araç Pazarında

Yeni Nissan Townstar, hem benzinli hem de tamamen elektrikli güç ünitesi seçenekleriyle...

Stellantis Pro One’dan Qinomic ile Dev İş Birliği!

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis’in ticari araç bölümü Stellantis Pro One...