Ana Sayfa Ekonomi Gündemi Kripto paralar Omicron Varyantı ile yeni bir boğa yaşar mı?
Ekonomi Gündemi

Kripto paralar Omicron Varyantı ile yeni bir boğa yaşar mı?

Paylaşmak
ABD Tahvil faizlerindeki sert yükseliş sonucu kripto paraların durumu
Paylaşmak

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, tüm dünyayı yakından ilgilendiren Omicron Varyantı’nın piyasalara etkilerini değerlendirdi.

Beste Naz Süllü, değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:”Dünya bu kez Güney Afrika’da ortaya çıkan ve delta dahil tüm varyantlardan daha şiddetli olduğu söylenen Omicron varyantı ile karı karşıya kaldı. Japonya sınırlarını yabancılara kaparken bir çok ülke yeni önlemler aldı. Kripto paralar pandemi döneminde eve kapanmalar esnasında popüler yatırım aracı haline geldi.

Dünya Sağlık Örgütü Omicron hakkında bilinenlere dair kanıt olmadığını söylemesi ardından tüm piyasalarda sert bir alım tepkisi yaşandı. Açıkçası varyantın etkilerinin yeni bir boğa sezonu başlatmasını beklemesek de küresel tedarik zincirindeki sorunların devam etmesine neden olacaktır ve bu durum da arz kaynaklı enflasyonun yaşanmasına sebep olabilir. Maksimum arzı sınırlı olan kripto paraların deflasyonist özellikleri gereği enflasyonun yükselişe geçtiği dönemde kaçış noktası olabiliyor.

Bu nedenle varyantın etkileri beklenen daha uzun ve şiddetli sürmesi halinde enflasyonun yüksek kalacağı, riski artacağı bu nedenle güvenli liman araçları ile enflasyondan korunma araçları olarak altın, arzı sınırlı olan kripto paralara yönelik talep artabilir. Bitcoin yeni haftaya 57.000$ bölgesinde başlıyor. Omicron vayantının duyulması ile 53.300$ seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, DSÖ’nün açıklamaları ardından bir miktar tepki ile karşılaştı. Yine de zincir verilerinde önemli bir akümülasyon göremiyoruz. Borsalara aktarılan Bitcoin’ler ve opsiyon primleri kararsız seyrin devam edebileceğine ilişkin görünüm sağlıyor.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Japonya borsaları 1987’deki Kara Pazartesi’den daha fazla düşüş yaşadı

Dünya piyasalarındaki olası resesyon beklentisi yatırımcıları korkutmaya başladı. Asya borsalarında Kara Pazartesi...

Ogilvy, Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı

Geçtiğimiz hafta Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde yılın network’ü seçilen dünyanın lider...

Goodyear, İzmit Fabrikası’nda üretimi 1 ay süreyle askıya aldı!

Goodyear Türkiye’den yapılan ve KAP’a bildirilen açıklamaya göre, İzmit Fabrikası’ndaki üretim 1...

Global Yatırım Holding’in net karı yüzde 40 arttı, gelirleri 3.4 milyar TL’yi aştı

Çeşitli iş kollarında yatırımlarıyla 4 kıta ve 19 ülkede faaliyet gösteren Global...