Ana Sayfa DEMİRYOLU Körfez Ulaştırma’dan yeni vagon yatırımı!
DEMİRYOLUAkaryakıt Dünyası

Körfez Ulaştırma’dan yeni vagon yatırımı!

Paylaşmak
Körfez Ulaştırma'dan yeni vagon yatırımı!
Paylaşmak

Tüpraş’ın demir yolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren iştiraki Körfez Ulaştırma AŞ, ilk defa tank vagon dışında bir vagon tipine yatırım yaparak, taşımacılık faaliyetlerine çeşitlilik kazandırdı.

35 adet RGNS vagon yatırımıyla akaryakıt taşımacılığıyla birlikte yeni tip taşımacılıkta da hızla ilerlemeyi hedefleyen Körfez Ulaştırma, emniyetli tehlikeli madde taşımacılığının yanı sıra; Tüpraş rafinerileri arasında yedek parça gibi yeni yükler de taşıyarak ürün gamını zenginleştirecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan “Tehlikeli Maddelerin Demir Yolu ile Taşınması Hakkında” yönetmeliğinin 6.maddesi gereği; lokomotif ile akaryakıt dolu vagon dizisi arasında tehlikeli madde taşımayan ilave vagon (emniyet vagonu) olması şartı aranıyor. Çok amaçlı kullanılması planlanan yeni RGNS vagonlarında her tip yük taşıması rahatlıkla gerçekleştirilebilecek. Bu şekilde, yeni vagonlar emniyet vagonu olarak kullanılırken uygun parkurlarda tehlikeli madde sınıfında olmayan yükler de taşınabilecek.

Günümüze kadar TCDD’den kiralanan vagonlarla bu işlemleri gerçekleştiren Körfez Ulaştırma, 35 yeni RGNS vagon yatırımı sayesinde; farklı büyüklükte konteynerlerin taşımasını rahatlıkla yapabilecek. Yeni vagonlarda acil durum müdahale ekipmanları olan özel konteynerlerin de bulundurulması, Tüpraş rafinerileri arasında petrokok, malzeme ve yedek parça taşımacılığı için de imkân geliştirilecek.

Körfez Ulaştırma AŞ, işletmecilik ve operasyon emniyeti açısından, Türkiye’de Demiryolu Tren İşletmecisi olarak Emniyet Yönetim Sistemini ilk kuran ve ilk “Emniyet Sertifikası” sahibi işletmeci olma özelliği taşıyor.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

TotalEnergies Quartz Auto Service’den Dinamik Otomotiv iş birliği

TotalEnergies, araç bakım ve servis noktalarını daha da güçlendirmek amacıyla Dinamik Otomotiv...

PepsiCo Türkiye, Arkas Rail iş birliğiyle elektrikli tren ile gıda sevkiyatı başlattı

PepsiCo, Türkiye’de elektrikli tren ile hızlı tüketim sektöründe gıda taşımacılığı gerçekleştiren ilk...

Raylı Sistemler Alanında Aünya Lideri Olan Alstom’dan Yeni Fabrika

Akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemler alanında dünya lideri olan Alstom, Bursa’da bulunan...

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de ikinci devre ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin Süper Lig’e özel futbol ve menajerlik oyunu Petrol Ofisi Sosyal Lig’in...