Ana Sayfa GÜNCEL Karsan’dan kadın çalışan istihdamına katkı
GÜNCELOTOBÜSOTOMOTİV

Karsan’dan kadın çalışan istihdamına katkı

Paylaş
karsan 1
Paylaş

Türkiye otomotiv sanayinin öncü ismi Karsan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalışma kültürünün bir parçası haline getirilmesi ve aile içi şiddetle mücadeleyi desteklemek adına önemli bir adım attı.

Karsan ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği toplumsal cinsiyet eşitliğini ve aile içi şiddetle mücadeleyi desteklemek adına protokol imzaladı!

Karsan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalışma kültürünün bir parçası haline getirilmesi için yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. 2019 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ile çalışma hayatında kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü imzalayan şirket; yeni bir iş birliğini daha hayata geçirdi. Karsan, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme hedefi çerçevesinde ILO ile yaptığı çalışmaların neticesinde hazırladığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası” ve “Şiddete Sıfır Tolerans Politikası” kapsamında kadına yönelik aile içi şiddetle mücadeleye dair Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ve Danışma Merkezi ile protokol imzaladı.

Düzenlenen imza törenine; Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucusu ve Başkanı Dilek Üzümcüler ile Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Üzümcüler Özyadın ve dernek üyeleriyle birlikte, Karsan Mali İşler ve Finans Genel Müdür Yardımcısı Kenan Kaya, Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut, Karsan eşitlik komitesi üyeleri ve Kıraça Holding yöneticileri katıldı. Karsan’ın tanıtım sunumu ile başlayan tören, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucusu ve Başkanı Dilek Üzümcüler ile Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Üzümcüler Özyadın’ın konuşmaları ile devam etti. İki isim de derneğin faaliyetleri, hedefleri ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Törende konuşan Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut ise Karsan’ın toplumsal cinsiyet eşitliği yolculuğunu anlatarak, bu yolculuğun kilometre taşlarına değindi.

Protokolün beş yıl geçerlilik süresi bulunuyor!

Protokol ile dernekten hizmet alan ve istihdam desteğine ihtiyacı olan kadınların Karsan’ın insan kaynakları departmanına yönlendirilmesi, Karsan’da çalışan ve Mor Salkım Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne ulaşan kadınlara da danışmanlık hizmeti sağlanması amaçlanıyor. Beş yıl geçerlilik süresi bulunan protokol dahilinde; gizlilik politikaları ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde kişisel bilgilerin saklı kalması esas alınıyor.

Derneğin şiddet hattı 7 gün 24 saat hizmet veriyor!

Protokol ile Karsan tarafından talep edilmesi durumunda şiddetle mücadele konusunda gerçekleştirilebilecek farkındalık faaliyetlerinde gönüllü bir iş birliği sağlanması da amaçlanıyor. Ayrıca derneğin şirket içinde yaygınlaştırılması, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında seminer, eğitim ve toplantıların düzenlenmesi, çalışanların aile içi şiddete maruz kalmaları veya şahit olmaları durumunda, Karsan’ın söz konusu kişileri, derneğin 7 gün 24 saat hizmet veren şiddet hattına yönlendirmesi, danışmanlık hizmeti talep eden kadınların bilgilerinin gizli tutulması amaçlanıyor.

Paylaş
İlgili Haberler

MAN’ın Geleneksel Yıl Sonu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin geleneksel Yıllık Değerlendirme Toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi....

Türkiye’de Üretilen Yeni Transporter Satışa Sunuldu

Ticaret hayatının ihtiyaçlarına cevap vermek için tasarlanan ve başarılarla dolu güçlü geçmişini,...

Fuso Canter Üst Yapı Üreticileri Toplantısı’nda sektörel çözümler ele alındı

TEMSA, 17-18 Aralık tarihlerinde düzenlediği Fuso Canter Üst Yapı Üreticileri Toplantısı’nda sektör...

İsveç’in İlk Sürücüsüz Otobüsü Karsan Otonom e-ATAK Olacak!

Dünyanın ilk ve tek açık trafikte biletli yolcu taşıyan Seviye-4  otonom otobüsü...