Ana Sayfa OTOMOTİV Karsan’dan İtalya’ya İlk e-ATAK Teslimatı! 
OTOMOTİVSON DAKİKA

Karsan’dan İtalya’ya İlk e-ATAK Teslimatı! 

Paylaş
Karsan’dan İtalya’ya İlk e-ATAK Teslimatı! 
Paylaş

2023 başında Karsan’ın teslim ettiği 11 adet e-ATAK, bölgede hizmete girdi. Kalan 7 adetlik e-ATAK’ları ise bu yılın ortasına kadar teslim edilecek.

Yüksek teknolojili mobilite çözümleriyle ünü Avrupa sınırlarını aşan Karsan, yurt dışındaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Avrupa’yı adeta elektrikli mobilite kavramıyla tanıştıran Karsan, hedef pazarlarından İtalya’daki teslimatlarını son sürat devam ettiriyor. Bu kapsamda Karsan, İtalya ile imzalanan Consip çerçeve sözleşmesi kapsamında, Sicilya adasında bulunan Catania’dan aldığı 18 adetlik e-ATAK sipaşinin 11 adedini teslim etti. 2023 başında Karsan’ın teslim ettiği 11 adet e-ATAK, bölgede hizmete girdi. Kalan 7 adetlik e-ATAK’ları ise bu yılın ortasına kadar teslim edilecek.

karsan e atak elektrikli midibus
Karsan’dan İtalya’ya İlk e-ATAK Teslimatı!  4

Catania’nın ilk elektrikli otobüsleri Karsan’dan!

okan bas
Karsan CEO’su Okan Baş

Söz konusu 11 adet e-aracın, Karsan’ın İtalya’ya teslim ettiği ilk e-ATAK’lar olduğuna dikkat çeken Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu otobüsler Catania’nın da ilk elektrikli otobüsleri oldu” dedi. Karsan’ın İtalya’daki varlığını günden güne güçlendirdiğini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, 2023 yılında İtalya’nın en güneyinden en kuzeyine kadar dört bir yanında elektrikli Karsan otobüslerinin hizmet vereceğini vurguladı. Karsan’ın Avrupa’daki elektrikli toplu taşıma dönüşümündeki öncü rolüne dikkat çeken Okan Baş, “İtalya’da da toplu ulaşım dönüşümünde Karsan olarak en önemli oyunculardan biriyiz” diye konuştu. 

Elektrikli midibüste hedef liderlik!

İtalya’nın Karsan için en önemli hedef pazarlardan birisi olduğunu vurgulayan Okan Baş, “Bu kapsamda İtalya merkezli Karsan Europe S.R. şirketimizle 2023 itibarıyla varlığımızı daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Karsan e-ATAK ile Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinin lideriyiz. Teslim edeceğimiz yeni siparişlerle birlikte e-ATAK modelimizin, 2023 yılında da İtalya’da elektrikli midibüs segmentinin lideri olacağını öngörüyoruz. Öte yandan Avrupa’da 6 metreden 18 metreye kadar uzanan elektrikli ürün gamımız ile toplu ulaşımın her boyutta ihtiyacına cevap verebilen ilk ve tek Avrupa markasıyız” dedi. 

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Nisan 2025’te Otomotiv Satışları Yüzde 38,8 Arttı

Türkiye otomotiv pazarı, 2025 yılının Nisan ayında dikkat çekici bir yükseliş yaşadı....

Pirelli Türkiye Satış Müdürlüğü’ne Gülnur Daş atandı

Otomotiv sektöründe 18 yıllık deneyimi bulunan Gülnur Daş, Pirelli Türkiye Satış Müdürü...

BYD SEAL U DM-i AWD Türkiye’de: Dört Tekerlekten Çekiş ve Turbo Gücüyle Yeni Hibrit SUV

Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi BYD, dört tekerlekten çekişli yeni plug-in hibrit...

Yeni Toyota PROACE VERSO: Konforlu ve Keyifli Yolculuklar İçin

Toyota’nın yeni PROACE VERSO modeli, 9 kişilik yolcu kapasitesi, konforlu sürüşü ve...