Ana Sayfa GÜNCEL Karsan yenilikçi ürünleriyle Busworld Türkiye 2024’te!
GÜNCELManşet Haber

Karsan yenilikçi ürünleriyle Busworld Türkiye 2024’te!

Paylaş
Paylaş

Sektörün en büyük otobüs fuarı olan Busworld 2024’te yenilikçi ürün gamıyla katılım sağlayan Karsan, hidrojen, elektrikli ve otonom sürüş gibi yenilikçi teknolojileriyle dikkatleri üzerine çekti.

Yoğun bir katılıma sahne olan ve İstanbul’da gerçekleştirilen fuarda Karsan, geleceğin teknolojisiyle donatılmış, çevre dostu modelleri Otonom e-ATAK, hidrojen teknolojisinin toplu ulaşımdaki en verimli halini temsil eden e-ATA HYDROGEN ve sağdan direksiyonlu yeni e-JEST ile gövde gösterisi yaptı.

Karsan elektrikli dönüşümde Türkiye’de de öncü!

Karsan, Busworld’de sergilediği hidrojen, elektrik ve otonom teknolojilere sahip araçlarıyla sektördeki tüm yenilikleri bir araya getirerek büyük ilgi topladı. 1100’den fazla aracıyla dünya halklarına çevreci ve sürdürülebilir ulaşımın konforunu yaşatan Karsan, sadece uluslararası arenada değil, ülkesinde de öncü rolünü sürdürüyor. Avrupa’dan sonra Türkiye’de de toplu ulaşımda elektrikli dönüşüm için harekete geçen Karsan, 66 adetlik elektrikli araç teslimatıyla bu alandaki liderliğini pekiştiriyor. Son olarak Aselsan’a 60 adet e-JEST teslimatı gerçekleştiren Karsan, İTÜ ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de 2 adet Otonom e-ATAK aracını çalıştırıyor. Karsan, Antalya ve Bursa’nın ilk elektrikli toplu ulaşım araçları olan 8 metrelik e-ATAK ve 12 metrelik e-ATA ve modelleriyle de bölge ulaşımına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

2 bin 600 kişilik çalışma ekibiyle “start-up” ruhu

Fuarın Karsan için oldukça verimli geçtiğini söyleyen Karsan Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, 60 yıllık otomotiv deneyimi ve 2 bin 600 kişilik çalışma ekibiyle “start-up” ruhuyla hareket ettiklerini ifade etti. Şirket olarak şehir içi taşımacılığın geleceğinde öncü ve lider olma yolunda büyük adımlar attıklarını vurgulayan Muzaffer Arpacıoğlu, “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonumuz ve Karsan Electric e-VOLUTION yolculuğumuz kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Elektrikli ilk modelimizi pazara sunduktan sadece 3 yıl sonra, 6 metreden 18 metreye kadar tüm boyutlarda elektrikli araç sunabilen ilk marka olduk. Bugün itibarıyla 23 ülkede 1100’den fazla elektrikli Karsan dünya halklarına çevre dostu ve yüksek konforlu hizmet veriyor. Elektrikli araçlarımızla şimdiden 160 milyon kilometreyi aşan bir deneyime ulaştık. Bu da hem mevcut araçlarımızı hem de yeni araçlarımızı geliştirmek için bize rehber oluyor” dedi.

Eksi 25 derecede bile yolcu taşıyoruz!

Karsan’ın Avrupa’daki başarılarıyla tanınan bir marka haline geldiğine işaret eden Muzaffer Arpacıoğlu, şöyle devam etti: “2019’da Avrupa pazarına giriş yaptık ve bu 5 yıllık süreçte aralıksız olarak büyüyoruz. Geçen yıl Avrupa elektrikli otobüs pazarında 6’ncı sıraya yükseldik. Sınıfının öncüsü olan e-JEST, yüzde 29’luk pazar payıyla son 4 yıldır üst üste Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının lideri. Aynı şekilde son 4 yıldır Avrupa’da elektrikli midibüs segmentinin lideri olan 8 metrelik e-ATAK modelimiz de yüzde 24’lük paya sahip. Öte yandan Otonom e-ATAK modelimiz ilkleri başarmaya devam ediyor. Aracımız Avrupa’da tünelden geçebilen ilk sürücüsüz araç olurken bugüne kadar 27 bin yolcu taşıdı. Otonom araçlarda 75 bin kilometreyi aşan sürüş gerçekleştirdik ve bunu -25 derece gibi zorlu hava şartlarında bile deneyimleme fırsatı yakaladık. Bugüne kadar Amerika, Romanya, Fransa, Norveç, Finlandiya ve Türkiye olmak üzere farklı şehirlerde 8 ayrı Otonom e-ATAK projesini devreye aldık. En büyük modelimiz olan 18 metrelik e-ATA da İtalya ve Romanya’da segmentinin lideri konumunda. Bugüne kadar Avrupa’dan 184 adet e-ATA siparişi aldık ve bunun 106 adedini şimdiden teslim etmiş durumdayız. Yıl sonuna kadar kalan 78 aracımızı da teslim etmiş olacağız.”

Karsan geleceğin mobilitesini şekillendiriyor!

Karsan Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Karsan’ın sadece araç üretmediğini, aynı zamanda geleceğin mobilite teknolojilerini kullanarak yenilikçi mobilite çözümleri geliştirdiğini belirtti. Arpacıoğlu, “Geleceğin mobilitesini inşa etmek üzere her geçen gün teknolojilerimizi yeniliyor, iyileştiriyor ve geliştiriyoruz. Bu doğrultudaki yeniliklerimizden, ‘Platooning’ ve ‘Remote Driving’ Otonom e-ATAK aracımızda ADASTEC iş birliği ile devreye aldığımız özelliklerimiz” dedi. Platooning teknolojisinin avantajlarını vurgulayan Arpacıoğlu, “Platooning teknolojisi, 8 metrelik 2, 3 ya da daha fazla Otonom e-ATAK’ın yoğun saatlerde 16 metre veya 24 metre uzunluğunda, hayali körüğe sahip tek bir otobüsmüş gibi çalışmasına olanak sağlıyor. Operatörler, büyük körüklü bir otobüs almak yerine senkronize hareket eden 2 veya 3 Otonom e-ATAK’ı bu özellikle çalıştırarak aynı yolcu kapasitesine hatta daha fazlasına sahip olabilecek. Bu sayede yoğun saatlerde arka arkaya kullanım yapılabilecekken, daha az kalabalık saatlerde aralıklı kullanım gerçekleştirerek enerji tüketiminden tasarruf edilebilir. Uzaktan Sürüş teknolojisi ise beklenmedik durumlarda araca anında müdahale edilmesine olanak tanıyor, böylece güvenlik sürücüsü maliyetini ortadan kaldırıyoruz” dedi.


Paylaş
İlgili Haberler

Eker Filosunu Volkswagen Caddy ile Güçlendirdi

Volkswagen Ticari Araç, farklı sektörlerin ihtiyaçlarına uygun çözümleri sunmaya devam ediyor. Süt...

Tırsan ve Sektör Liderleri Elektrikli Treyler Çözümlerini Anlattı

Tırsan, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarına katılarak sürdürülebilir taşımacılığa...

Daimler Truck ve Volvo Group, Ortak Girişim İçin Anlaşma İmzaladı!

Geleceğin ulaşımını şekillendirecek projelere imza atan Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck,...

MNG Kargo’dan Sınır Ötesi e-ticaret İçin Yeni Hizmet Dönemi

Müşterilerinin yurt dışı pazarlara açılmalarına destek olmak amacıyla bir hizmet başlatan MNG...