Ana Sayfa GÜNCEL Karsan, Kuzey Amerika’nın toplu ulaşımını elektriklendiriyor!
GÜNCELOTOBÜSOTOMOTİV

Karsan, Kuzey Amerika’nın toplu ulaşımını elektriklendiriyor!

Paylaşmak
Paylaşmak

Kanada pazarına, ülkedeki distribütörü Damera ile yılbaşında giriş yapan Karsan, iş ortağı ile Amerika pazarı için de anlaşmaya vardı.

Karsan, yurt dışındaki varlığını artırmaya devam ediyor. Kazandığı ihalelerle özellikle Avrupa pazarında dikkat çeken Karsan, odaklandığı diğer önemli pazar olan Kuzey Amerika için yeni bir hamle daha yaptı.

Daha önce Kuzey Amerika pazarına, Kanada ile giriş yapmak için Damera ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, iş ortağıyla şimdi de ABD pazarı için el sıkıştı. Yılın ikinci çeyreğinde 15 adet aracını Oakville’e teslim eden Karsan, Damera ile imzaladığı yeni distribütörlük anlaşmasıyla da ABD pazarındaki varlığını hızla artıracak.

Küresel iş birliklerimiz devam ediyor!

Avrupa’dan sonra hedef pazar olarak Kuzey Amerika’yı belirlediklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Küresel alandaki iş birliklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda yıl başında Kanada ile, Kuzey Amerika pazarına hızlı ve iddialı bir giriş yapmıştık. Bu pazarda distribütörlüğümüzü üstlenen Damera ile şimdi de ABD pazarı için distribütörlük anlaşması imzaladık. Bu anlaşma sayesinde tıpkı Avrupa’da olduğu gibi Kuzey Amerika’da da hızlı bir büyüme sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yıl sonuna kadar 100 araç teslim edilecek!

Eylül ayında Kanada’nın Saint John kentinde yolcu taşımaya başlayan Karsan e-JEST’in, ülkenin 20 fit boyunda toplu ulaşım hizmeti sunan alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsü olduğunu hatırlatan Okan Baş, “Hedefimiz, Avrupa pazarında başardıklarımıza benzer bir başarıyı Kuzey Amerika pazarında da gösterebilmek. ‘Mobilitenin geleceğinde bir adım önde’ olma vizyonumuzla dünyada toplu ulaşımı elektrikliye dönüştürme yolculuğumuzda sıra ABD’ye geldi. Bugün Kanada Saint John, Oakville ve Happy Valley’de toplam 30 e-JEST aracımız bölge halkına hizmet veriyor. Kanada’dan sonra ABD pazarı için de yapılan bu anlaşmanın ardından, Kuzey Amerika’da yapacağımız yeni teslimatlar ile beraber yıl sonunda toplam 100 adet elektrikli e-JEST parkına ulaşmış olacağız” diye konuştu.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Otokar’dan Gürcistan’a Dev İhracat Anlaşması

Otokar’dan Gürcistan’a Dev İhracat Anlaşması… Otokar, Batum ve Rustavi şehirlerine toplam 95...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı… Helmut Wölfel, 16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...