Ana Sayfa OTOMOTİV Karsan İtalya’da Gövde Gösterisine Hazırlanıyor!
OTOMOTİVSON DAKİKA

Karsan İtalya’da Gövde Gösterisine Hazırlanıyor!

Paylaşmak
e-ATA HYDROGEN
Alçak tabanlı 12 metrelik e-ATA HYDROGEN, yüksek menzilden yüksek yolcu taşıma kapasitesine kadar birçok alanda operatörlerin ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor. Tavanda konumlanan 1.560 litrelik hafif komposit hidrojen tankına sahip e-ATA Hydrogen, gerçek kullanım koşullarında yani araç yolcu ile doluyken ve dur kalk hat güzergahında 500 km’nin üstünde menzile kolaylıkla ulaşıyor. Sınıfının en iyi menziline sahip aracı olan e-ATA HYDROGEN, uzun verilen azami yüklü ağırlık ve tercih edilen opsiyon özelliklerine bağlı olarak 95 yolcunun üstünü de rahatlıkla taşıyabiliyor. Son teknoloji 70 kW güce sahip yakıt hücresine sahip araç 7 dakikadan daha az bir sürede hidrojen dolumu gerçekleştirilebiliyor.
Paylaşmak

İtalya’yı yakın markaja alan Karsan, elektrikli araç modelleri ile Rimini ve Milano’da iki ayrı fuara katılacak!

Karsan, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde!

Karsan, İtalya’yı yakın markaja aldı. Kısa bir süre önce İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma sistemleri alanında 24 kesin, 7 opsiyon olmak üzere toplamda 31 adet 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli ile kazanan şirket, şimdilerde ise iki ayrı fuarda üstleneceği gövde gösterisi için geri sayıma başladı. Karsan bu kapsamda, 12-14 Ekim tarihlerinde; e-JEST, e-ATAK ve e-ATA modellerinden oluşan 3 aracını sergileyeceği Milano’daki Next Mobility Expo ve Rimini’deki IBE (Intermobility and Bus Expo) fuarlarına damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Karsan CEO’su Okan Baş

İtalya pazarının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “İtalya’da hedeflerimizi büyüttük. Bu kapsamda iddialı adımlar atıyoruz ve elektrikli araçlarımızla varlığımızı daha da güçlendiriyoruz. Bolonya şehrinin toplu taşıma sistemleri özelinde kısa bir süre önce 18 metre e-ATA modelimiz ile kazandığımız ihale de, hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtları arasında yer alıyor. Avrupa’da gösterdiğimiz istikrarlı büyümenin bir adımı olarak da Milano ve Rimini’deki fuarlarda elektrikli ürün ailemizi sergilemeye hazırlanıyoruz” dedi.

Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümleri ile İtalya’daki yükselişini sürdürüyor. İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma sistemleri için toplam 31 adet 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli ile kazanan ve anlaşma doğrultusunda kısa bir süre önce de TPER Bologna firması ile sözleşme imzalayan Karsan, söz konusu pazardaki konumunu daha da güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, bu kapsamda 12-14 Ekim tarihlerinde; e-JEST, e-ATAK ve 12 metre e-ATA modellerinden oluşan 3 aracını sergileyeceği Milano’daki Next Mobility Expo ve Rimini’deki IBE (Intermobility and Bus Expo) fuarlarına damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Karsan’ın elektrikli araçları İtalya’nın dört bir yanında!

İtalya’da elde ettikleri başarılara yenilerini eklemenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Toplu ulaşımda en büyük pazarlardan biri olan ve elektrikli dönüşümünde hızlı adımlar atan İtalya’da hedeflerimizi büyüttük. Ana hedef pazarlarımız arasında yer alan Fransa ve Romanya’da olduğu gibi İtalya’da da yükselişimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. “Bu kapsamda iddialı adımlar atıyoruz ve elektrikli araçlarımızla bu pazardaki varlığımızı daha da güçlendiriyoruz” ifadelerini kullanan Okan Baş, “Özellikle e-ATAK İtalya pazarında yoğun ilgi görüyor. Bolonya şehrinin toplu taşıma sistemleri özelinde kısa bir süre önce e-ATA modelimiz ile kazandığımız ihale de hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtları arasında yer alıyor. Söz konusu ihalenin ardından İtalya’da şu ana kadar e-JEST ve e-ATAK ile birlikte 106 adet elektrikli araç siparişine ulaştık. Bu araçların tümünü gelecek sene İtalya’nın dört bir yanında göreceğiz. Avrupa’da gösterdiğimiz istikrarlı büyümenin bir adımı olarak da Milano’daki Next Mobility Expo ve Rimini’deki IBE (Intermobility and Bus Expo) fuarlarında elektrikli ürün ailemizi sergilemeye hazırlanıyoruz” diye konuştu. 

Karsan Europe organizasyonu daha da büyüyecek!

Karsan’ın, İtalya’da elde ettiği konumun pazara özel olarak oluşturulan ve şirketin yüzde 100 kendi iştiraki olan Karsan Europe ile daha da kuvvetleneceğini vurgulayan Baş, bu bağlamda önümüzdeki dönemde yapılanma anlamında organizasyonlarını büyüteceklerini belirtti. 
 

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı...

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...