E-ticaret taşımacılık sektörüne inovatif çözümler sunan Kolay Gelsin, kargo sektörünün en mutlu işyeri seçildi.
- Kolay Gelsin, Happy Place to Work Araştırma Eğitim Danışmanlık ve Capital Dergisi iş birliğinde bu sene ilk kez gerçekleştirilen Happy Place to Work – Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Araştırması’nda kargo sektöründe en yüksek puanı alan şirket oldu.
- Kolay Gelsin, Wellbeing Index’ten 84, İK Denetimi’nden (HR Audit) 70 olmak üzere ortalama 77 puan alarak 2 Yıldız Happy Place to Work – Mutlu İşyeri Sertifikası’nı almaya hak kazandı.
Mutlu bir iş yeri yaratabilmek için Kolay Gelsin’in bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Kolay Gelsin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Poyraz; “Mutluluğa etki eden en öncelikli duygunun değerli hissetmekten geçtiğini bilen bir ekibiz. Bunu hissettirebilmek en öncelikli konumuz. Bu duyguyu sürekli kılmak için pozisyon fark etmeksizin hepimiz birbirimizi iyi yaptığımız her konuda takdir ediyor ve bunu muhtelif şekillerde gösteriyoruz.
İşe alım süreciyle başlayan, ardından ihtiyaca göre tasarlanmış ve etkili biçimde uygulanan oryantasyon süreci, çalışan deneyimi adına çok kritik öncelikli unsurlar. Özellikle saha ekiplerimiz için sektöre kıyasla oldukça uzun sayılabilecek bir oryantasyon eğitim sürecimiz var.
Sadece işi ve teknik uygulamalarını aktarmıyor, hem kişisel gelişimleri için faydalanabilecekleri hem de iş hayatı için katma değeri oldukça yüksek olan davranış geliştirme eğitimleri de veriyoruz. Şirket içi kariyer fırsatları konusuna ilk günden itibaren adil, şeffaf, objektif biçimde ve fırsat eşitliğini esas alarak yaklaşıyoruz. Kolay Gelsin’de hayata Müşteri Operasyon Yetkilisi (MOY) olarak başlayıp, bugün operasyon merkezi yöneten arkadaşlarımız olduğunu görmek bize gurur veriyor” değerlendirmesinde bulundu.
Elde edilen başarının sürekliliğini sağlamak için mevcut uygulamalarının yanı sıra sürekli gelişmeye ve geliştirmeye devam edeceklerini söyleyen Poyraz, “Geri bildirim, empati ve iş birliği içinde çalışma kültürünü daha fazla ön plana çıkarmak, öğrenme ve gelişim odağımızı hep canlı tutmak, iç iletişim faaliyetlerini sürdürmek temel yaklaşımlarımızı oluşturacak” dedi.