Ana Sayfa LOJİSTİK ithalatçı ve ihracatçı sayısı katlandı, parsiyel taşımacılık talebi arttı
LOJİSTİKSON DAKİKA

ithalatçı ve ihracatçı sayısı katlandı, parsiyel taşımacılık talebi arttı

Paylaşmak
parsiyel taşımacılık
Paylaşmak

Türkiye’de ihracatçı ve ithalatçı firma sayısındaki yükseliş, lojistikte parça başı (parsiyel) yük taşımacılığı taleplerini de artırıyor.

Ocak-eylül aylarında ihracatçı firma sayısı yaklaşık yüzde 16 artarken ithalatçı firma sayısı 3 katını aştı. Birçok Avrupa ülkesine haftanın her günü parsiyel seferler düzenleyen ISD Logistics’in CEO’su Korkut Koray Yalça, “Parsiyel taşımacılık, düşük yoğunluktaki yükler için oldukça cazip bir seçenek. Biz de çözüm ortaklarımıza hız, güvenlik ve maliyet avantajlarını bir arada sunuyoruz.” dedi.

Pandemi sonrası normalleşme sürecinde dünya genelinde dış ticaret hacmi yükseliyor. Türkiye’nin ihracatı rekor üstüne rekor kırarken iç piyasadaki canlanma da ithalata yansıyor. TÜİK verilerine göre ocak-eylül aylarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatçı firma sayısı yüzde 16’lık artışla 90 bin 604 oldu. İthalatçı firma sayısı da 226 bin 176 ile 3,4 katına çıkınca parça başı (parsiyel) yük taşımacılığına ilgi arttı.

“Hız, güvenlik ve maliyet avantajlarını bir arada sunuyoruz”

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında haftanın her günü parsiyel seferler düzenleyen ISD Logistics, artan talep karşısında ithalatçılara ve ihracatçılara firmaya özel çözümler de sunuyor.

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, parsiyel taşımacılığın, düşük yoğunluktaki yükler için oldukça cazip bir lojistik seçeneği olarak öne çıktığını belirtti. “Biz de parsiyel taşımacılıkta çözüm ortaklarımıza hız, güvenlik ve maliyet avantajlarını bir arada sunuyoruz.” diyen Yalça, bu taşıma türünde, teslimat noktaları aynı rotadaki birden fazla müşterinin yükünü aynı araçla taşıdıklarını aktardı.

“Her sektör için özel tasarlanmış araçlarla çalışıyoruz”

Yalça, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin parsiyel taşımacılığı daha çok tercih ettiklerini vurguladı. Böylece düşük yoğunluktaki yükler için büyük araç maliyetlerinin önüne geçildiğine dikkati çeken Yalça, şunları da kaydetti:

“Otomotiv yedek parça, kimya, tekstil, gıda, ilaç – kozmetik ve elektronik başta olmak üzere birçok sektör için özel tasarlanmış araçlarımızla kapıdan kapıya teslimat yapabiliyoruz. Yüklerin araca yüklenişi ve indirilişi sırasında olası maddi zararların önüne geçiyoruz. Karayolunun yanı sıra deniz, demir ve hava yolunda da parsiyel hizmeti veriyoruz.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Talay Logistics, Lojistik Devi Hellmann Worldwide Logistics ile işbirliği yaptı

Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye...

Solmaz’dan Çevre Dostu Filo Hamlesi

Solmaz’dan Çevre Dostu Filo Hamlesi… Entegre lojistik hizmetler sunan Solmaz, karbon ayak...

Sertrans Logistics’ten 2 Bin Kişilik İstihdam Hamlesi

Sertrans Logistics’ten 2 bin kişilik istihdam hamlesi… Sertrans Logistics, büyümesini sürdürürken, bir...

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...