Ana Sayfa Manşet Haber İhraç edilen her 4 otobüsten 3’ünü Mercedes-Benz Türk üretiyor
Manşet HaberOTOBÜSOTOMOTİVSON DAKİKA

İhraç edilen her 4 otobüsten 3’ünü Mercedes-Benz Türk üretiyor

Paylaşmak
İhraç edilen her 4 otobüsten 3’ünü Mercedes-Benz Türk üretiyor
Paylaşmak

Türkiye’den ihraç edilen her 4 otobüsten 3’ünü üreten Mercedes-Benz Türk, dünyanın dört bir yanına otobüs ihraç ederek bu alandaki başarısını sürdürüyor.

Ekim ayında en fazla ihracat yapılan 3 ülke Fransa, İtalya ve Avusturya oldu.
Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk, Ocak – Ekim 2021 döneminde Türkiye iç pazarına 178 adet şehirler arası, 40 adet de şehir içi otobüs olmak üzere toplamda 218 adet otobüs satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz, Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüslerin ihracatına da hız kesmeden devam etti.

En büyük ihracat pazarı Avrupa

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüsler, ağırlıklı olarak aralarında Fransa, İtalya ve İngiltere olan Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Mercedes-Benz Türk ürettiği otobüsleri aynı zamanda Suudi Arabistan, Katar, Reunion gibi farklı kıtalardaki bölgelere de ihraç ediyor.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüslerin ihracatı Ekim 2021’de de aralıksız olarak devam etti. Fransa ay bazında 105 adetle en fazla otobüs ihraç edilen ülke oldu. Fransa’yı 26 adetle İtalya takip ederken, Avusturya’ya da 6 adet otobüs ihracatı gerçekleştirildi.

Sadece Türkiye’de üretilen yeni Mercedes-Benz Tourrider da Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek

Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirilen yeni Mercedes-Benz Tourrider, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilip, ihraç edilecek. Yeni Tourrider, Mercedes-Benz markasıyla Amerika pazarı için Hoşdere’de üretilen ilk otobüs olmasının yanı sıra, fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs unvanını da kazanıyor.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

Talay Logistics, Lojistik Devi Hellmann Worldwide Logistics ile işbirliği yaptı

Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye...

KRONE Smart Asistan’a 2025 Uluslararası Treyler Ödülü

KRONE Smart Asistan 2025 Uluslararası Treyler Ödülünün sahibi oldu. Uluslararası uzmanlardan oluşan...

Otokar’dan Gürcistan’a Dev İhracat Anlaşması

Otokar’dan Gürcistan’a Dev İhracat Anlaşması… Otokar, Batum ve Rustavi şehirlerine toplam 95...

Mercedes eActros 600, Uluslararası Yılın Kamyonu seçildi!

Ağır hizmet tipi akülü elektrikli çekici Mercedes eActros 600, 88 oyla, elektrikli...