Formula 1 Çin GP’sinın sıralama turlarında Oscar Piastri rüzgarı esti. Piastri aldığı pole pozisyonu ile yarışta en önde start alacak.
Kariyerinin İlk Pole Pozisyonu
McLaren pilotu Oscar Piastri, kariyerinin ilk pole pozisyonunu elde ederek sürpriz bir başarıya imza attı. Mercedes pilotu George Russell ikinci olurken, McLaren’dan Lando Norris ise üçüncü sırayı aldı.
Piastri’nin Muhteşem Turu
Oscar Piastri, Q3’ün ilk bölümünde 1:30.703’lük bir derece elde etti. İkinci denemesinde bu süreyi 1:30.641’e çekerek George Russell’ın yaklaşık onda bir saniye önünde birinci sıraya yerleşti ve McLaren’in genç pilotu Formula 1 kariyerindeki ilk pole pozisyonunu almiş oldu.
Russell ve Norris’ten Yakın Takip
George Russell, son turunda önemli bir zaman yakalayarak Piastri ile birlikte ilk sırayı paylaştı. Şampiyona lideri Lando Norris ise üçüncü sıraya yerleşerek mücadeleyi sürdürdü.
Diğer Pilotların Performansı
Dört kez Dünya Şampiyonu Max Verstappen dördüncü olurken, Lewis Hamilton beşinci ve Charles Leclerc altıncı sırayı aldı. Racing Bulls pilotları Isack Hadjar yedinci ve Yuki Tsunoda dokuzuncu oldu. Williams’tan Alex Albon ise ilk 10’a giren isimler arasında yer aldı.
F1 Çin GP’si Sıralama Turları Klasmanı ( İlk 10 Pilot)
- Oscar Piastri (McLaren) – 1:30.641
- George Russell (Mercedes) – +0.082
- Lando Norris (McLaren) – +0.152
- Max Verstappen (Red Bull Racing) – +0.176
- Lewis Hamilton (Ferrari) – +0.286
- Charles Leclerc (Ferrari) – +0.380
- Isack Hadjar (Racing Bulls) – +0.438
- Andrea Kimi Antonelli (Mercedes) – +0.462
- Yuki Tsunoda (Racing Bulls) – +0.997
- Alexander Albon (Williams) – +1.065
KAYNAK: www.otoaktuel.com.tr