Ana Sayfa SON DAKİKA İstanbul Park işletmecisi Intercity’den Formula 1 açıklaması
SON DAKİKAManşet Haber

İstanbul Park işletmecisi Intercity’den Formula 1 açıklaması

Paylaşmak
Pandemi nedeniyle alt-üst olan Formula 1 2020 takvimi için yeni ve güvenli farklı pistler arayışında olan F1 organizasyonunun Türkiye’nin F1 pisti ile de ilgilendiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin pistin işletmecisi olan Intercity’den yazılı açıklama geldi.
Paylaşmak

Pandemi nedeniyle alt-üst olan Formula 1 2020 takvimi için yeni ve güvenli farklı pistler arayışında olan F1 organizasyonunun Türkiye’nin F1 pisti ile de ilgilendiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin pistin işletmecisi olan Intercity’den yazılı açıklama geldi.

istanbul park

İşte Intercity İstanbul Park’tan yapılan yazılı açıklama:

“Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi hususunda son dönemde yabancı ve yerli basın kanallarında ve sosyal medya platformlarında çıkan haberlere istinaden kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi çalışmalarını, İstanbul Park pistinin işletmesini aldığımız 2013 yılından bu yana büyük bir arzu ve titizlikle yürütmekteyiz. Dünyanın en özel pistlerinden Intercity İstanbul Park’ın işletmesini devraldığımız ilk günden bu yana motor sporları, trafik güvenliği ve otomotiv sektörü için her yıl 300 günden fazla etkinlik, eğitim programları ve festivaller düzenlemekteyiz.

2017 yılından itibaren Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi projesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayalerine alınmış ve Formula 1 yönetimi ile gerekli görüşmelerin yütürütülmesi görevi T.C. Cumhurbaşkanlığınca tarafımıza verilmiştir. Dünyanın en iyi yarış pistlerinden biri olarak gösterilen Intercity İstanbul Park’ın ve İstanbul’un, Formula 1 yarışlarına yeniden ev sahipliği yapabilmesi için Formula 1 yönetimi ile görüşmelerimiz aralıksız devam etmektedir.

Özellikle 2020 yılı takviminde yer almak için görüşmelerimiz sürerken, Formula 1 yönetimi ile yaptığımız gizlilik sözleşmesi kapsamında, detaylarını şu anda paylaşamayacağımız bir aşamada olduğumuzu ve uygun şartların sağlanması durumunda Intercity İstanbul Park olarak kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını paylaşmak isteriz.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Mercedes-Benz Türk’ün Eğitim Çalışmaları Sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün eğitim çalışmaları sürüyor… Mercedes-Benz Türk, bayilerinin otobüs satış müdürleri ve...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...

Bosch’dan Otomobil ve Kamyonlar İçin Daha Fazla Güvenlik

Bosch’dan otomobil ve kamyonlar için daha fazla güvenlik… Bosch, Yol Tehlike Servisi...

Otokar’dan Yüzde 100 Elektrikli Kamyon e-Atlas Yollara Çıktı

Otokar, ticaretin yükünü hafifleten ATLAS kamyon ailesinin yeni üyesi, yüzde 100 elektrikli...