Ana Sayfa OTOMOTİV EvoBus marka adını Daimler Buses olarak değiştirdi
OTOMOTİV

EvoBus marka adını Daimler Buses olarak değiştirdi

Paylaş
Daimler Buses
Paylaş

Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck AG bünyesindeki EvoBus GmbH, 12 Temmuz itibarıyla isim değişikliğine giderek Daimler Buses GmbH adını aldı.

Daimler Truck AG bünyesindeki Daimler Buses şirketlerinden EvoBus GmbH, adını Daimler Buses GmbH olarak değiştirdi. İsim değişikliği Avrupa genelindeki tüm EvoBus alt şirketlerinde de gerçekleşti.

Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck AG bünyesindeki EvoBus GmbH, 12 Temmuz itibarıyla isim değişikliğine giderek Daimler Buses GmbH adını aldı. İsim değişikliği Avrupa genelinde gerçekleşti ve yerelde EvoBus’a bağlı tüm şirketler de aynı isimle yeniden adlandırıldı.  ‘BusWorld Home’ adıyla bilinen EvoBus hizmet merkezleri de ‘Daimler Buses Hizmet Merkezleri’ adını aldı. Yaptığı bu hamle ile EvoBus GmbH, tüm iş birimlerinde Daimler markasının bilinirliğinden faydalanırken, markanın Daimler Truck AG ile yaptığı işbirliğini de vurgulama fırsatı elde etti. 

İş birliği 30 yıldır sürüyor

Daimler Buses CEO’su Till Oberwörder, isim değişikliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “EvoBus ile gurur duyduğumuz başarılı iş birliğimizi yaklaşık 30 yıldır sürdürüyoruz. Daimler Buses GmbH olarak yeni bir döneme adım atıyoruz. Önümüzdeki dönem için yeni planlarımız, hedeflerimiz var. Sektörümüzün emisyonsuz ulaşım alanındaki dönüşümüne öncülük ederken yeni müşteriler kazanmak ve kendi bünyemizde yeni yetenekler yetiştirmek istiyoruz. İsim değişikliğiyle birlikte bu hedefimize bir adım daha yaklaşırken, bundan sonra iki marka arasındaki iş birliğine dair ayrıca açıklama yapma gereği de duymayacağız.”

Avrupa’da 10 bin kişilik iş gücü 

Mercedes-Benz Omnibusse’nin Kässbohrer Setra markasıyla birleşmesinin ardından, otobüs ve yolcu otobüsü üreticileri 28 yıl önce ‘EvoBus’ şemsiye markası altında birleştirilmişti. EvoBus, bu dönem sonrasında sürekli bir büyüme yakalayarak, tüm segmentlerde nitelikli otobüslerin önde gelen üreticisi  haline geldi. EvoBus’ın hâlihazırda Avrupa genelinde yaklaşık 10.000 kişilik bir iş gücü ve 13 bağlı şirketi bulunuyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

MAN Lion’s City 12 E LE,“Busplaner İnovasyon Ödülü 2025”i kazandı

Sürdürülebilir taşımacılığın öncüsü MAN’ın tam elektrikli otobüsü Lion’s City 12 E LE,...

Mercedes Benz Vision V, Lüks MPV Segmentine Yeni Bir Yaklaşım Getiriyor

Mercedes-Benz, VAN Elektrik Mimarisi (VAN.EA) ile MPV model portföyünü en üst segmente...

F1 Suudi Arabistan GP’sini McLaren Pilotu Oscar Piastri Kazandı

Formula 1 Suudi Arabistn GP’sini McLaren pilotu Oscar Piastri, olağanüstü bir performans...

Cidde’de Kaos ve Şok: Verstappen’den İnce İşçilikle Gelen Pole!

2025 Formula 1 sezonunun beşinci durağı olan Suudi Arabistan GP’risi, daha yarış...