Ana Sayfa GÜNCEL Ekol, Marmaray hattından ilk treyler geçişini yaptı
GÜNCELLojistik GündemiŞirket HaberleriSON DAKİKA

Ekol, Marmaray hattından ilk treyler geçişini yaptı

Paylaşmak
Paylaşmak

İhracatçının hayatını kolaylaştıran çözümler sunan Ekol Lojistik, Marmaray hattından ilk treyler geçişini gerçekleştirdi.

  • Rail Cargo iş birliğinde blok tren taşımacılığı ile Anadolu yakasından Avrupa’ya Marmaray Tüneli’ni kullanarak ihracat yönünde dorse trenini ilk defa sefere sokan Ekol Lojistik, bir süre önce de Avrupa’dan Asya’ya ilk treyler geçişini yaptı.

İhracat yükleri için Köseköy (Kocaeli) istasyonundan hareket eden Ekol treni, Bulgaristan, Romanya, Macaristan hattını izleyerek Slovakya’nın başkenti Bratislava’da yolculuğunu tamamlayacak. Köseköy’den vagonlara yüklenen altı ihracat dorsesinin, transit süresinin yedi günde tamamlanması bekleniyor.

Sektörde yine bir ilke imza atılarak gerçekleştirilen treyler geçişleriyle Ekol, ihracatçılara zaman ve maliyetten tasarruf sağlarken aynı zamanda daha çevreci bir taşıma çözümü de sunuyor. Ekol, Marmaray hattı üzerinden gerçekleştirdiği treyler geçişleriyle; gaz salınımını minimuma indirmesi, daha az yakıt kullanımı sağlanması, alternatif rotaların varlığı ve taşıma modlarının birbirleriyle uyumu gibi sebeplerden dolayı intermodal taşımacılık kapsamında ekonomik, çevre dostu ve minimum harcama ile maksimum verim gibi avantajlar sağlıyor.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda Taşımacılıktaki Yenilikçi Çözümlerini Tanıttı

Scania IAA Transportation 2024 Fuarı’nda şimdiye kadarki en kapsamlı, çeşitli ve kullanıcı...

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı… Helmut Wölfel, 16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla...