Ana Sayfa GÜNCEL DHL eCommerce Sınır Ötesi Alışveriş Raporunu Yayınladı
GÜNCEL

DHL eCommerce Sınır Ötesi Alışveriş Raporunu Yayınladı

Paylaş
DHL eCommerce Sınır Ötesi Alışveriş Raporunu Yayınladı
DHL eCommerce Sınır Ötesi Alışveriş Raporunu Yayınladı
Paylaş
Hızla büyümeye devam eden küresel sınır ötesi e-ticaret pazarının 2030 yılına kadar 7,9 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de de online alışveriş yapanların yüzde 15’i haftada en az bir kez yurt dışından ürün satın alıyor.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında MNG Kargo’yu satın alan DHL eCommerce’ün yayınladığı küresel Online Shopper Trends Report 2024’ün dördüncü fazında dünya çapında online alışveriş yapan müşterilerinin davranış ve eğilimleri ele alındı. DHL eCommerce’ün Sınır Ötesi Alışveriş Raporu’na göre; dünya genelinde alışveriş yapanların yarısından fazlası diğer ülkelerdeki online satış kanallarını tercih ediyor.

DHL eCommerce’ün Sınır Ötesi Alışveriş Raporu’na göre; dünya genelinde alışveriş yapanların yarısından fazlası diğer ülkelerdeki online satış kanallarını tercih ediyor. Sınır ötesi alışverişlerde Hindistan başı çekerken, Türkiye’de ise online alışveriş yapanların yüzde 15’i haftada en az bir kez yurt dışından alım yapıyor.

DHL eCommerce Sınır Ötesi Alışveriş Raporunu Yayınladı

Rapora göre alışveriş yapanların yüzde 27’sinin önümüzdeki yıl yurt dışından daha sık alışveriş yapmayı planladığı düşünüldüğünde, işletmelerin sınırların ötesine geçerek büyümesi için potansiyel barındırıyor. Yurt dışına e-ihracat yapmak isteyen müşterilerinin yeni pazarlara açılmalarına destek olmayı hedefleyen MNG Kargo, global e-ticaret müşterilerine rekabetçi fiyatlar sunan yeni hizmetiyle dikkat çekiyor.

Rapora göre alışveriş yapanların neredeyse yarısı ayda bir kez, yüzde 16’sı ise haftada bir veya daha sık olmak üzere başka bir ülkedeki online satış kanallarından alışveriş yapıyor. Avrupa’da, Birleşik Krallık (%26), Türkiye (%15) ve Fransa’da (%12) online alışveriş yapanlar haftada en az bir kez yurt dışından alışveriş yapıyor. Dünyada ise Hindistan yüzde 38’lik oranla sınır ötesi alışverişlerde başı çekiyor.

Paylaş
İlgili Haberler

Scania yeniden kullanılabilen bileşenlerle şanzıman üretti

Ağır vasıta üreticileri arasında dünyada bir ilki gerçekleştiren Scania, İsveç’teki ana montaj...

Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi’ni hayata geçirdi

Ford Trucks’tan Kadın Kamyon Şoför Akademisi… Ford Trucks, kadınların kamyon şoförü olarak...

Anadolu Isuzu, Otobüs ve Midibüs Modellerini FIAA Fuarı’nda Sergiledi

Anadolu Isuzu, 22-25 Ekim tarihleri arasında Madrid’de düzenlenen FIAA Otobüs ve Midibüs...

İspanya Temsa’nın Öncelikli Pazarları Arasında Yer Alıyor

İspanya Temsa’nın öncelikli pazarları arasında yer alıyor… Madrid’de düzenlenen FIAA 2024’e katılan...