Ana Sayfa HAVAYOLU Corendon Airlines Germania’nın yarattığı boşluğu dolduracak!
HAVAYOLU

Corendon Airlines Germania’nın yarattığı boşluğu dolduracak!

Paylaş
Corendon Airlines Mine Aslan
Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda Almanya’nın charter havayolu firmalarından Germania Havayolları’nın iflasını açıklayarak operasyonlarını durdurması üzerine, Corendon Airlines bu pazarda açığa çıkan kapasiteyi değerlendirmek adına yeni base’ler açacağını ve sunduğu koltuk sayısını arttıracağını açıkladı.

Son 5 yıldır Almanya pazarında hızla büyüyen Corendon Airlines, Almanya piyasasında ortaya çıkan boşluğu doldurmak amacıyla bir uçağını 12 Nisan itibariyle Münster-Osnabrück Havalimanına 12 ay boyunca operasyon yapmak üzere base edeceğini ve yaz 2019 sezonunda bu meydandan Yunan adaları, Hurghada, Antalya, Balear ve Kanarya adalarına uçacağını açıkladı. Ayrıca Antalya base uçakları ile de, Münster, Bremen ve diğer meydanların ilave kapasiteyle destekleyeceklerini belirtti.

Almanya’daki son dönem yatırımlarını değerlendiren Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, “2019 yaz sezonunda bir uçağımızı Köln-Bonn Havalimanına base edeceğimizi açıklamıştık. Germania’nın uçuşlarına son vermesinin ardından uzun yıllardır çalıştığımız müşterilerimizden gelen talep üzerine piyasaya 150.000 ek koltuk daha sürmeye karar verdik.12 Nisan itibari ile bir uçağımızı base edeceğimiz Münster-Osnabrück Havalimanının ardından,1 Ekim itibariyle de Nürnberg’e bir diğer uçağımızı konuşlandırıyoruz. Bu ek kapasiteler ile birlikte 2019 sezonunda Almanya’dan başta Türkiye olmak üzere Mısır, Yunanistan ve İspanya’ya 1 milyon 650 bin koltuk planlamış olduk.” şeklinde konuştu.

2018 sezonu başında Almanya’nın 12 meydanından haftada 60 kez Türkiye, Mısır, Yunanistan’a uçan Corendon, 2019 yaz sezonunda yeni base ve destinasyonlarla meydan sayısını 20’ye; haftalık uçuş sayısını ise 100’e çıkarıyor. Corendon Airlines bu uçuşları tur operatörleri, seyahat acenteleri ve kendi web sitesi www.corendonairlines.com aracılığı ile satışa sunuyor.
Corendon Airlines
Münster-Osnabrück Havalimanından yapılacak uçuşların planlaması ise şu şekilde:
Antalya: Her Pazartesi, Çarşamba, Cuma
Heraklion: Her Pazartesi, Perşembe, Pazar
Kos: Her Salı ve Cumartesi
Rodos: Her Salı
Fuerteventura Adaları: Her Pazartesi
Kanarya Adaları: Her Çarşamba
Tenerife Adaları: Her Cuma

Hurghada: Her Çarşamba, Cuma

Paylaş
İlgili Haberler

All Nippon Airways, İGA İstanbul Havalimanı’na uçuşlarına başladı

Japonya’nın en büyük hava yolu şirketi ve dünyanın en prestijli hava yollarından...

İGA Holding’in CEO’su görevine Atalay Gümrah atandı

Dünya havacılık sektörünün öncü markalarından olan ve küresel aktarma merkezi unvanını her...

SKY express, İGA İstanbul Havalimanı’na Uçuşlara Başladı

Cumhuriyet’in 100. yılında “100 Havayolu” hedefine ulaşan İGA İstanbul Havalimanı, 2024 yılı...

Çelebi Havacılık İK’ya Yeni Başkan Yardımcısı Atandı

Çelebi Havacılık İK’ya Yeni Başkan Yardımcısı Atandı: Çelebi Havacılık Holding, insan kaynakları...