Ana Sayfa Lastik Sektörü Continental RFID teknolojili lastik üretimine başladı
Lastik SektörüŞirket Haberleri

Continental RFID teknolojili lastik üretimine başladı

Paylaşmak
Continental RFID teknolojili lastikler
Paylaşmak

Continental RFID teknolojili lastik: Continental, geliştirdiği RFID (radyo frekansı tanımlama) teknolojili ilk binek otomobil lastiklerinin üretimine başladı.

Continental RFID teknolojili lastik: RFID teknolojisi sayesinde lastik bilgileri radyo frekansı iletişimiyle okunabiliyor. RFID etiketi lastik ve jantların orijinal ekipmana takılmasını kolaylaştırarak kaliteyi garanti ediyor.

Continental, RFID (radyo frekansı tanımlama) teknolojili ilk binek otomobil lastiklerinin tedarikini gerçekleştirdi. Özel bir cihazla okunabilen RFID etiketi, montaj hattında doğru lastiğin ve jantın takılması için lastiği tanımlayan bilgileri içeriyor. Bu bilgiler arasında üretici olarak Continental’in yanı sıra ürün kodu ve ürün seri numarası da yer alıyor. Böylece standartlaştırılmış arayüz aracılığıyla Continental’in veri tabanına erişerek her lastiğin ilave verilerini görmek mümkün olabiliyor. RFID teknolojisine sahip Continental lastiklerinin her iki yanağında da RFID ISO logosu yer alıyor.

Jant ve lastikler imalat sürecinde dahi kontrol edilebiliyor

Lastiğin içine yerleştirilen RFID etiketi üzerindeki bilgiler, lastiğin makineyle janta montajını kolaylaştırmak için bir okuma cihazı ile okunarak kaliteyi garanti ediyor. Böylece jant ve lastikler, uygun araca monte edilene kadar imalat ve lojistik süreçlerinde takip edilebiliyor. Bu şekilde Continental, montaj için fabrikaya teslim edildikten sonra bile orijinal ekipman lastiklerinin yüksek kalitesini korumayı ve ileride üretim sektöründe Endüstri 4.0 ağında orijinal ekipman konusunda iş birliğine hazır olmayı amaçlıyor. RFID etiketli Continental OE lastikleri, EcoContact 6 lastikleri gibi Volvo marka otomobillere takılacak.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Ford Trucks İsviçre pazarına da giriş yaptı! 

Ağır ticari araç sektörünün global markası Ford Trucks, Batı Avrupa büyüme planı için kilit pazarlardan biri olan İsviçre’ye girerek Avrupa’daki genişlemesini sürdürüyor. Ford...

Otokar’ın 23 araçlık son teslimatı Sakarya’ya gerçekleşti

Otokar, belediyelerin toplu taşıma filolarını çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Otokar’ın son teslimatı, üretim üssünün de yer aldığı Sakarya oldu. 15 Temmuz...

İlgili Haberler

VIP taşımacılık firması EMİR Tur, MAN TGE ile hizmet kalitesini büyüttü

Ulusal ve uluslararası alanda başarıyla hizmet veren VIP taşımacılığın lider firması EMİR...

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin yeni iletişim ajansı Arkhe İletişim oldu

Toyota’nın Avrupa’daki üretim tesislerinden biri olan ve üretiminin büyük bölümünü 150 ülkeye...

Karsan Otonom e-ATAK ile İsviçre de Sürücüsüz Toplu Ulaşıma Geçiyor!

İsviçre’nin Arbon tarihi şehir merkezi ile yeni yerleşim alanı Saurer Werk 2...

Tırsan’dan Nüans Global’a Tenteli Perdeli Multi Ride teslimatı

Tırsan, büyümesini kararlılık ve başarıyla sürdüren, sektörün en dinamik şirketlerinden Nüans Global’e...