Ana Sayfa Genel CEVA Almajdouie Logistics entegre lojistik çözümlerine ağırlık verecek
Genel

CEVA Almajdouie Logistics entegre lojistik çözümlerine ağırlık verecek

Paylaş
CEVA Almajdouie Logistics entegre lojistik çözümlerine ağırlık verecek
CEVA Almajdouie Logistics: Mohammed Almajdouie - Olivier Storch, CEVA Lojistik Genel Müdür Yardımcısı
Paylaş

CEVA Logistics ve Suudi Arabistan’lı Almajdouie Logistics, CEVA Almajdouie Logistics adıyla yeni bir ortak girişime imza attı.

Üçüncü taraf lojistiğinde küresel bir lider olan CEVA Logistics ve Orta Doğu’da uçtan uca lojistik çözümleri sağlayıcısı olan Almajdouie Logistics, dün Suudi Arabistan’da CEVA Almajdouie Logistics adıyla ortak bir girişim kurmak için nihai anlaşmayı imzaladı.

CEVA Almajdouie Logistics çoğunluk hissesi CEVA Logistics’te olacak

Suudi Arabistan’daki entegre lojistik çözümlerine yönelik artan talebi karşılamak ve Krallığın büyüyen lojistik sektörünü ve genel ekonomisini desteklemek için her iki şirketin güçlü yönlerinden yararlanılacak. Ortak girişimin çoğunluk hissesi CEVA Logistics‘te olacak.

1980’lerden bu yana Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren CEVA Logistics, bitmiş araç lojistiği pazarına yönelik ayrı bir ortak girişim de dahil olmak üzere, Almajdouie Logistics ile yıllardır iş birliği yapıyor.

CEVA Almajdouie Logistics artık her iki şirketin Suudi Arabistan’daki nakliye ve lojistik operasyonlarını birleştirecek. Müşteriler, Almajdouie’nin CEVA’nın küresel ağıyla entegre edilmiş yerel altyapısından faydalanacak. Merkezi Damman’da bulunan ortak girişim organizasyonuna, Suudi Arabistan’da yaklaşık 2.000 çalışanı ve 2.000’den fazla varlığa sahip yerel bir filo ile CEO Bassel El Dabbagh liderlik edecek.

CEVA Almajdouie Logistics Başkanının açıklaması

CEVA Almajdouie Logistics başkanı Mohammed Almajdouie ortak girişim ile ilgili şunları söyledi: “Almajdouie Holding’de lojistik kolumuz yerel ekonomiyle birlikte büyüyor. Krallığın gelişiminin ilk aşamalarından bu yana lojistik sektöründe yer aldık, büyük endüstrilere hizmet verdik ve ülkenin hızlı dönüşümüne katkıda bulunduk. Küresel bir lojistik lideriyle güçlerimizi birleştirmenin ve müşterilerimize gerçekten entegre küresel hizmetler sunmanın doğru zamanının geldiğinden eminiz.

CEVA Logistics ile yaptığımız ortak girişim, Suudi işletmelerinin küresel erişimini güçlendiren yeni bir bölümün başlangıcını işaret ediyor. Büyümemizi ülkenin Vizyon 2030 hedefleriyle uyumlu hale getirmekten gurur duyuyoruz ve Suudi Arabistan’ın dönüşümünde önemli bir rol oynamaya devam etmek için istekliyiz.”

Dünya standartlarında lojistik hizmetleri sunacak

CEVA Logistics CEO’su Mathieu Friedberg ise şunları söyledi: “Suudi pazarı önemli bir büyüme yaşarken, sorunsuz lojistik ve küresel bağlantı yerel ekonomi için olmazsa olmazdır. Bu ortak girişime katkıda bulunan her iki şirket de büyüme için ortak bir vizyona ve müşterilerimize dünya standartlarında lojistik hizmetleri sunma taahhüdüne sahiptir. Ortağımızın KSA’daki mevcut işi ve itibarı, JV’nin Suudi Arabistan Krallığı’ndaki en iyi beş lojistik oyuncusundan biri olarak başlamasını sağlayacaktır. Anlaşmayı her iki ortak için de güçlü, stratejik bir hareket ve müşterilerimiz için harika bir haber olarak görüyoruz.”

Üçüncü taraf lojistiğinde dünya lideri olan CEVA Logistics, dünya çapında insanları, ürünleri ve sağlayıcıları birbirine bağlamak için küresel tedarik zinciri çözümleri sunuyor.

Merkezi Fransa’nın Marsilya kentinde bulunan CEVA Logistics, 1.500’den fazla tesiste yaklaşık 110.000 çalışanı sayesinde dünya çapında 170 ülkede sözleşmeli lojistik ve hava, deniz, kara ve bitmiş araç taşımacılığında geniş bir uçtan uca, özelleştirilmiş çözümler yelpazesi sunuyor.

2023 proforma geliri 20,2 milyar ABD doları olan CEVA Logistics, deniz, kara, hava ve lojistik çözümlerinde küresel bir oyuncu olan CMA CGM Group’un bir parçasıdır.

Sektöründe 55 yılı aşkın süredir öncü olan Almajdouie Logistics, Orta Doğu’da önde gelen entegre tedarik zinciri sağlayıcısıdır. Müşterilerine, özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış benzersiz çözümler sunuyor ve birçok ülkede farklı sektörlere hizmet veriyor.

1,2 milyon metrekarelik terminal ve depolama tesisleri

Almajdouie, geniş bir araç ve römork filosu ve 1,2 milyon metrekarelik terminal ve depolama tesislerinden oluşan varlıklarını sahipleniyor, işletiyor ve entegre ediyor – 2.000’den fazla çalışandan oluşan yetenekli ve iyi eğitimli iş gücü tarafından yönetiliyor. Merkezi Suudi Arabistan’ın Dammam kentinde bulunan şirket, Krallık genelinde yedi ofis işletiyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

UND Başkanı Şerafettin Aras: Sektör, Yine Atlas Lojistik Ödülleri 2024 İle Taçlanacak

Türkiye lojistik sektörünün hizmet ihracatına 10 milyar doların üzerinde katkı sağladığını belirten...

Supet ve Solution Filosunu Iveco S-Way İle Genişletti

Supet ve Solution filosunu Iveco S-Way ile genişletti… Lojistik sektöründe hizmet veren...

Günaydın Et, İlk Scania’larını Teslim Aldı

Günaydın Et, ilk Scania’larını teslim aldı. Scania, Günaydın Et’e 4 adet Scania...

MAN IAA Transportation 2024 fuarında tüm kamyon tahrik sistemi portföyünü sergiledi

Taşımacılık sektöründe sürdürülebilirliğin öncüsü MAN IAA Transportation 2024 fuarında, “Simplifying Business” sloganı altında...