Ana Sayfa LOJİSTİK BLG Logistics Türkiye’de Şirket Kurdu!
LOJİSTİKLojistik GündemiLojistik RehberiManşet Haber

BLG Logistics Türkiye’de Şirket Kurdu!

Paylaşmak
BLG Logistics Türkiye'de Şirket Kurdu!
BLG Logistics Türkiye'de Şirket Kurdu!
Paylaşmak

Otomotiv Lojistiği, Konteyner Lojistiği, Liman Lojistiği, Sözleşmeli Lojistik ve Taşımacılık Lojistiği alanında Dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alan BLG Lojistik Gurubu, Türkiye’de şirket kurdu.

İstanbul merkezli yeni şirketin adı BLG Uluslararası Taşımacılık Ltd. Şti. oldu.Şirketin Genel Müdürü CEO’su Cem Akgül oldu. Türkiye yapılanması için İstanbul’a gelen BLG Logistics COO’su Matthias Magnor, kunuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Cem Akgül, Türk lojistik pazarında kapsamlı deneyime ve bağlantılara sahip, kendini kanıtlamış bir lojistik uzmanıdır. Onunla birlikte yeni, gelecek vaat eden pazarlara girebildiğimiz için çok mutluyum.”

Avrupa’nın en büyük otomobil ithalatçılarından biri olan Türkiye, geçen yıl 626.000 yeni otomobil ithal etti. Aynı dönemde, 1,4 milyon araç yerel olarak üretildi. Cem Akgül, “Avrupa’yı Orta Doğu ve Asya’ya bağlayan Türkiye’nin stratejik konumu, onu ideal bir ulaşım merkezi ve lojistik merkezi haline getiriyor. Bu avantajı, BLG Grubu’nun uluslararası gelişimini artırmak için kullanmak istiyoruz” dedi.

BLG, Türkiye’ye zaten otomotiv lojistiğinde sürekli hizmet veriyor. BLG AutoTerminal Kelheim’dan Köseköy’e araçların demiryoluyla taşınmasını Ağustos 2023’ten beri yapıyor. Köseköy, Türkiye Devlet Demiryolları’nın en büyük lojistik merkezlerinden biri ve İstanbul’a en yakın yük terminali.

BLG araç trenleri tek seferde yaklaşık 200 araç taşıyor. Bu trenler, 13,6 km’lik Marmaray tünelinden geçen ilk trenlerdi. Bilindiği gibi Tünel, Türkiye’nin Asya bölgesini Avrupa’ya bağlıyor. Uzun zamandır yolcu taşımacılığına açıktı, ancak şimdi yük trenleri sabah bir ile dört arasında tüneli kullanabiliyor.

BLG Logistics Hakkında

BLG Logistics, uluslararası bir ağa sahip bir liman ve lojistik hizmet sağlayıcısıdır. 145 yılı aşkın süredir ayırt edici özelliği, hem tutku hem de pragmatizm tarafından yönlendirilen lojistiktir. Uzmanlığını kullanarak perakende ve endüstrideki müşterileri için yenilikçi, son derece sofistike ve geleceğe yönelik çözümler geliştirip uygulayarak lojistik hizmeti yaratıyor.

BLG Group, bugün Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya’da yaklaşık 100 lokasyon ve şubeyle temsil ediliyor. Otomobil ve Konteyner bölümleriyle Avrupa’da pazar liderleridir. Kontrat bölümü Almanya’nın önde gelen tedarikçileri arasındadır.

BLG, 2030 yılına kadar bilançoda iklim açısından nötr olmayı hedefliyor. Aslında, bilimsel olarak kabul görmüş bir iklim koruma hedefi olan ilk Alman lojistik hizmet sağlayıcıdır.

BLG LOGISTICS şu anda dünya çapında yaklaşık 20.000 bin kişiye iş sağlıyor. BLG Group’un merkezi Almanya Bremen’de bulunuyor .

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...

Ford Otosan’dan Türkiye’de Bir İlk, Ford Trucks ile Seviye-4 otonom sürüş!

Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük eden Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford...